Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vraneš u Juventusu, još troje Hrvata našlo angažmane

Zanimljiv je vikend po pitanju novih angažmana hrvatskih košarkaša u inozemstvu, a posebno je aktivno bilo u Poljskoj, uz po jedan potpis u Belgiji i Litvi.

Tako je novi igrač litavskog Juventusa postao 205 cm visoki Ivan Vraneš, koji pokriva obje unutarnje pozicije. Ovaj 27-godišnjak karijeru je započeo u istoimenom klubu rodnog mu grada Zadra, uz posudbe u Sukošanu, Jazine-Arbanasima i Jolly JBS-u, nakon čega seli u belgijski Mechelen Kangoeroes, da bi se preko Šibenke i Gorice otisnuo u rumunjsku Steauu, da bi protekle dvije sezone proveo u drugom rangu prvenstva Francuske, noseći dresove AS Alsace te UJAP Quimpera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Quimperom nije uspio osigurati drugoligaški ostanak, unatoč tome što je bio ponajbolji igrač momčadi, bilježivši 15.6 poena i 7.6 skokova po utakmici.

Još jedan Zadranin promijenio je klub i državu u kojoj će nastupati sljedeće sezone. Riječ je o iskusnom, 35-godišnjem 202 cm visokom krilnom centru Juri Škifiću, koji iz poljskog kluba GTK Gliwice seli u Češku, gdje će nositi dres Pardubica, gdje će ga s klupe voditi mladi hrvatski stručnjak Dino Repeša.

Škifić je prošle sezone u dresu GTK-a bilježio 10.1 poena i 5.1 skokova po utakmici, a u svojoj bogatoj karijeri nastupao je za Zadar, Dubrovnik, Puntamiku, Kvarner 2010, slovenske Zlatorog i Krku, ruski Novosybirsk, ciparski AEK iz Larnace, francuski Saint-Chamond te poljske klubove Torun, Slam Stal Ostrow, Legia i već spomenuti GTK.

Poljska će i dalje ostati destinacija za Josipa Sobina, 34-godišnjeg Splićanina kojem će ovo biti sedma ukupno, a četvrta uzastopna sezona u Poljskoj. Centar visok 202 cm karijeru je započeo u matičnom Splitu, uz posudbu u tadašnjeg prvoligaša Trogira, da bi se preko Zadra otisnuo u inozemstvo, odnosno u španjolsku ACB Ligu, gdje je nosio dres Fuenlabrade.

Nakon toga uslijedile su tri sezone u Anwilu, pa talijanska Vanoli Cremone, te povratak u Poljsku gdje je protekle tri sezone branio boje Slam Stala, Dabrowe Gornicze te ponovno Anwila. U dresu kluba iz Wloclaweka prošle je sezone osim u domaćem prvenstvu nastupao i u FIBA Europe Cupu, te je ukupno u 53 utakmice upisivao 9.3 poena i 4.5 skokova u prosjeku.

Amerikanac hrvatskog podrijetla i s našom putovnicom Nick Tomsick produžio je ugovor s belgijskim klubom Kortrijk Spurs. Tomsick je 183 cm visoki razigravač koji je studirao na sveučilištu Fort Lewis, a prvi angažman imao je u njemačkom klubu BBG Herford, koji je tada 2014. godine nastupao u petom rangu tamošnjeg takmičenja.

Jednu sezonu je potom proveo u Zaboku, a uslijedile su epizode u švedskom Jamtlandu, Vrijednosnicama, islandskim klubovima Thor, Stjarnan i Tindastoll, kosovsku Sigal Prishtinu i češki Olomoucko Prostejov. U dresu Kortrijka je 32-godišnji Tomsick prošle sezone u drugoj ligi upisivao 22.7 poena po utakmici te izborio plasman u najjači rang belgijske košarke.

Komentari

Povezano