Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Vratar Frosinonea dobio utakmicu kazne zbog bogohuljenja

U svijetu nogometa događaju se različite stvari, pa tako i poništenja kazni zbog neopravdano dosuđenog crvenog kartona, poput one Alexisu Mac Allisteru ovog tjedna.

Ipak, iz talijanske Serie A stiže nam jedna vijest iz suprotnog smjera, o kazni izrečenoj poslije odigrane utakmice, na temelju riječi koje je izgovorio vratar ekipe, a koje su se čule u prijenosu uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, vratar Frosinonea, 21-godišnji Stefano Turati još će dugo pamtiti riječi koje je uputio vlastitoj obrani prilikom postavljanja na korner Napolija, u utakmici odigranoj u nedjelju u kojoj su aktualni prvaci slavili s 3:1.

Turatiju je kaznu odredila komisija Serie A zbog bogohuljenja koje se jasno vidi pročitati s usana i čuti za vrijeme televizijskog prijenosa. Bogohuljenje je sukladno Pravilniku Serie A, kažnjivo s jednom utakmicom neigranja, a nju je talijanski vratar i zaprimio te se na istu neće žaliti.

Ako vas zanima, uzvik Turatija bio je “Porco Dio”, uzvik koji je, iako pogrdnog, neprikladnog i uvrijedljivog značenja, u neformalnom talijanskom jeziku i slengu donekle uobičajen, a koristi ga se u situacijama ljutnje i razdraženosti. U prijevodu na engleski, sličan uzvik bio bi “God damn!”, dok u hrvatskom jeziku ne postoji slična inačica psovke.

Situaciju možete vidjeti u videu niže:

Zamislite kako bi u današnjoj Serie A tek prošli neki HNL igrači ili legende poput Olivera Kahna i Petera Schmeichela…

Komentari