Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vratari najzaslužniji za remi Rudeša i Varaždina

Subotnji program 13. kola SuperSport HNL-a otvorili su dvobojem u Kranjčevićevoj, Rudeš i Varaždin. U utakmici koje je završila 0:0 nameće se narativ da i nije bilo baš prigoda, ali oba vratara vrhunskim reakcijama onemogućila su promjenu početnog rezultata. Obje ekipe ušle su u ovaj dvoboj s remijem iz prošlog kola. Rudeš je doma remizirao protiv Slaven Belupa, dok je Varaždin odigrao bez pobjednika protiv Lokomotive.

Gosti iz Varaždina igraju sasvim pristojnu sezonu te se nalaze na 6. mjestu s 15 osvojenih bodova. Domaći su u velikim problemima s obzirom da su u dosadašnjem tijeku sezone osvojili samo dva boda te su prikovani za dno. Kod gostiju valja istaknuti izostanak najboljeg igrača i prvog topnika kluba, Frana Brodića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petoj minuti vidjeli smo prvo veće uzbuđenje. Za domaćine pokušao je Karlo Špeljak, Oliver Zelenika brani njegov udarac, a lopta se odbija do Luke Pasaričeka koji puca pokraj lijeve vratnice. Prva prijetnja gostiju završila je s poništenim pogotkom. Niko Domjanić u 17. minuti pronašao je put do mreže domaćina, no njegov pogodak VAR je poništio zbog zaleđa.

Već u 33. minuti vidjeli smo prvu zamjenu na susretu. Kod domaćina umjesto Špeljaka u igru je ušao iskusni Ivan Tomečak. Gosti su zaprijetili dvije minute kasnije preko Agona Elezija čiji udarac izvana, odlazi malo preko vrata. Do kraja prvog poluvremena nije bilo prevelikih uzbudljivosti.

U prvoj minuti nastavka vidjeli smo dotad najbolju priliku na utakmici. Ponovno je Elezi bio u prvom planu, pucao je iz šesnaesterca prema golu domaćina, a lopte se odbila od bloka te pogodila desnu vratnicu. Odmah minutu kasnije zaprijetio je i domaćin preko Tomislava Srbljinovića, njegov udarac otišao je pored lijeve vratnice.

U 53. minuti Zelenika je spasio gostujući sastav od odlaska u rezultatski minus. Aleksa Latković našao se u odličnoj prigodi, no bivši reprezentativni vratar odlično zaustavlja njegov udarac nogom. Još bolju obranu vidjeli smo s druge strane terena u 62. minuti. Makedonac Dimitar Mitrovski već je počeo slaviti pogodak, ali mu je slavlje vrhunskom reakcijom nogom pokvario domaći vratar Matej Marković.

Deset minuta kasnije “varaždinski Slim Shady“ Leon Belcar pucao je s dvadesetak metara malo pored domaćih vrata. U 78. minuti Oliver Zelenika još jednom vrhunskom obranom sprječava vodstvo domaćina. Vinko Petković pucao je s pet metara, ali nedovoljno dobro da savlada raspoloženog Zeleniku. Minutu kasnije opet gledamo isti dvoboj, a i ovaj put Zelenika izlazi kao pobjednik te odbija loptu u korner. Do kraja susreta nije bilo većih prigoda. Rudeš je došao do svog trećeg ovosezonskog boda, dok se Varaždin popeo na 16 osvojenih bodova.

Komentari

Povezano