Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vratarka spasila Hrvatsku od većeg poraza protiv Švedske

U švedskom Goteborgu Hrvatska je protiv domaćina igrala dvoboj koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini A. Pobjedom u ovoj utakmici Hrvatska bi osvojila prvo mjesto u skupini, a svaki drugi scenarij osigurao bi Švedskoj prvo mjesto.

Uoči ove utakmice u našoj momčadi ponovo se našla Klara Birtić, a na tribine se preselila Katarina Pavlović. Već u prvom napadu Švedske istakla se Tea Pijević koja je upisala dvije obrane u istom
napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Pijević bila izvrsna na vratima, naše igračice bile su nervozne u napadu, te nismo iskoristili čak 5 napada za prvo vodstvo. Potom nakon 5 minuta igre Švedska iz sedmerca postiže prvi gol na utakmici. Na našu sreću njihovo vodstvo nije dugo trajalo jer je neriješiva enigma za njih bila fenomenalna Tea Pijević.

Ipak, ni naše igračice nisu uspjele uloviti kontinuitet u igri pa se u Goteborgu igrala vrlo izjednačena utakmica. Od prvih 5 švedskih pogodaka 3 je zabila Natalie Hagman. Pri rezultatu 5:4 za Švedsku Barišić iz sedmerca pogađa gredu. U ovom razdoblju igre naša najbolja igračica bila je Andrea Šimara imajući identičan učinak kao Hagman.

Šest i pol minuta prije kraja prvog dijela Švedska stječe prvu ozbiljniju prednost 8:5. Hrvatska je u tom razdoblju bila 8 i pol minuta bez pogotka. Nakon 30 minuta igre rezultat je bio 9:7 za Švedsku.

Na početku drugih 30 minuta Švedska prvi puta dolazi do +4 i rezultata 12:8. Naše su rukometašice počele igrati efikasnije u napadu, no obrana nije mogla zaustaviti nalet Šveđanki. U zadnju trećinu utakmice Švedska ulazi sa +6, 18:12.

Nakon što se činilo da će Švedska u potpunosti razbiti Hrvatsku, naša reprezentacija pri rezultatu 19:12 radi seriju 4:0 i dolazi na dostižnih -3. Ipak, naše rukometašice nisu uspjele zadržati koncentraciju i Švedska je slavila rezultatom 22:17.

Naša najbolja igračica bila je Tea Pijević sa 13 obrana. Hrvatska će svoju iduću utakmicu igrati u četvrtak u 18h protiv svojih južnih susjeda, Crne Gore.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano