Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vukovar i Šibenik remizirali u derbiju kola

Derbi kola Supersport 1. NL odigrali su na Gradskom stadionu u Vukovaru istoimeni domaćin i Šibenik. Uoči utakmice Šibenik je s 23 boda dijelio prvo mjesto sa Zrinskim, dok je Vukovar bio na trećem mjestu s 21.

Momčad Vukovara je prije ovog susreta prošla kroz turbulencije. Naime, sada bivši trener Miroslav Bojko je neočekivano dobio otkaz, dok je na njegovo mjesto imenovan dosadašnji trener Dubrave Ivan Božić. No, Božić nije vodio današnju utakmicu, već je to odradio pomoćni trener Marko Novoselac. U uzbudljivoj utakmici nije bilo pobjednika i završilo je 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik je bolje krenuo u susret i prvi puta zaprijetio u 17. minuti. Carlos Torres se sjurio u kontru, došao pred Tina Sajka i pucao malo pokraj vratnice.

Domaćini su se nakon sporijeg početka probudili i prvi puta zaprijetili u 29. minuti. Sajko je daleko istrčao sa svog gola i onda odlično uposlio Zinedina Mustedanagića koji prima loptu, namješta se na 16 metara gdje je imao puno prostora, ali pucao je vrlo loše s dosta razrovanog dijela terena. Imao je Törlesa Knölla u puno boljoj poziciji, no odlučio se na udarac.

Uspjeli su Vukovarci doći do vodstva sedam minuta kasnije. Na za njega nekarakterističnoj desnoj strani našao se Dario Rugašević te ubacuje u sredinu. Tamo je najviši bio Paul Bismarck Tabinas koji odličnim udarcem glavom dovodi domaćine u vodstvo.

Nije to vodstvo bilo dugog vijeka jer se Šibenik vratio u 43. minuti. Ivan Božić je pucao iskosa, a lopta se nakon obrane Sajka od stative odbila nazad u njegovu nogu i u mrežu. Tako je Šibenik sretno i spretno došao do vodstva uoči predaha.

Prvo veće uzbuđenje u nastavku kreirao je Šibenik. Josip Majić je sjajno opalio s dvadesetak metara, no njegov udarac je otišao malo iznad gola.

Nakon toga dugo nije bilo nikakvih uzbuđenja. Težak teren je otežavao igru pa se borba većinom odvijala na sredini terena. To se promijenilo u 82. minuti kada ponovno prijeti Šibenik. Roko Brajković je dobio loptu u kaznenom prostoru, odmah pucao, ali otišlo malo pokraj suprotne vratnice.

Do kraja utakmica više nije bilo prijetnji za gol. Završilo je, s obzirom na sve viđeno, s najrealnijih 1:1.

Komentari

Povezano