Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vukovar pobijedio BSK u sjajnoj utakmici

Nakon što su jučer Sesvete s visokih 4:0 pobijedile Cibaliju, program 1. Nogometne lige, drugog ranga hrvatskog klupskog nogometa, nastavljen je u subotu ogledom Vukovara 91 i BSK-a iz Bijelog Brda. Objema su momčadima bodovi iz ovog susreta puno značili, Vukovaru kako bi držao korak za Zrinskim i Šibenikom na vrhu ljestvice, dok je posljednjeplasirani BSK u napetoj borbi za opstanak.

Nisu Vukovarci u bajnoj formi u 2024. godini, pogotovo kada to usporedimo s jako dobro odrađenom prethodnom polusezonom. Nastavila im se loša forma i na početku ovog dvoboja, jer već u 10. minuti gosti stižu u vodstvo. Ilan Pejić pucao je s lijeve strane, Ivan Mandić obranio je udarac, a lopta stiže do Juniora Sundaya. Kamerunac si je dignuo loptu na volej i neobranjivo opalio za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubacili su Vukovarci u višu brzinu i stigli do izjednačenja u 27. minuti. Bila je to prekrasna akcija koja je uključivala i marseillski rulet predasistenta Jordyja Wehrmanna kojeg su BSK-ovci tek faulom uspjeli zaustaviti. Sudac je pustio prednost, lopta je stigla do Marlona Trujilla koji iz prvog dodira proigrava Törlesa Knölla, a Nijemac se lažnjakom riješio čuvara i oči-u-oči s Ilijom Đilasom loptu plasirao u malu mrežicu za 1:1.

Dobrim je tempom započelo i drugo poluvrijeme, a veoma smo brzo vidjeli i pogodak. Jedan pokušaj izlaska Bijelobrđana iz svoje polovice Vukovarci su presjekli, a lopta stiže do Wehrmanna koji topovskim udarcem s 20-ak metara para rašlje gostujućih vrata i domaćina dovodi u 2:1 vodstvo.

Nakon rezultatskog plusa su se domaći okrenuli nešto opreznijoj igri i bez većih problema čuvali vodstvo, sve do 71. minute kada sjajno rješenje pronalazi Mateo Mendeš, čiji ubačaj na ulasku u šesnaesterac lijepo prima iskusni Josip Knežević, a onda i šalje loptu u mrežu pored ukopanog Mandića za 2:2.

Zanimljivostima tu nije bio kraj! U zadnjoj minuti redovnog vremena lijepo su domaći igrači iskombinirali na lijevoj strani na ulasku u kazneni prostor gostiju. Džoker s klupe Ivan Baković intuitivno je loptu poslao u srce peterca, a tamo se našao Vanja Pelko koji iz blizine pogađa mrežu za 3:2.

Komentari

Povezano