Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vukovar preokretom u završnici utakmice svladao Dubravu

Pet od pet. Tako se ukratko može opisati početak sezone Vukovara. Danas su na stadionu Stjepana Spajića velikim preokretom s 2:1 svladali Dubravu. Uoči susreta, Vukovar je bio maksimalan s četiri pobjede u četiri kola, dok je Dubrava bila na devet bodova. Na opće iznenađenje javnosti, dosadašnji trener Dubrave Alen Šušnić je nakon uspješnog početka sezone, otišao put Rijeke gdje je preuzeo Orijent.

Prvu priliku na susretu imali su Vukovarci već u osmoj minuti. Toni Lun Bončina je bio uporan i uzeo loptu domaćinima. Nakon toga je pronašao Marlona Roosa koji s nekih 18 metara iskosa puca vrlo neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije, Dubrava je tri puta pokušala, ali su sva tri udarca završavala u bloku. Prvo je dva puta probao Alef Firmino dos Anjos, da bi nakon toga svoju sreću okušao i Matija Tunjić. Na njihovu žalost, obrana Vukovara je sve njihove pokušaje spriječila.

Dubrava je do vodstva došla pred kraj poluvremena i to na spektakularan način. Dominik Pavlek je dočekao loptu nakon kornera i sjajnim škaricama zabio za 1:0. Vukovaru je to prvi primljeni gol ove sezone. Očito se za to trebalo dogoditi nešto posebno.

Domaćini su u drugom dijelu dobro kontrolirali napade Vukovara i smanjili im broj šansi. Barem do 76. minute. Tada Robin de Jesus Gonzalez Ruiz odličnom loptom pronalazi Bončinu koji vraća stvari na početak.

Pet minuta kasnije, Vukovar vodi. Mateo Andačić je iskoristio povratnu loptu Simmonsa i s ruba kaznenog prostora zabio za veliki preokret. Veznjak Vukovara se tako već četvrto kolo u nizu upisao u strijelce.

U drugom susretu igranom u ovom terminu, Opatija je preokretom svladala Jarun 2:1. Vukovar je sada na 15 od 15 mogućih bodova te su uvjerljivo na vrhu ljestvice. Dubrava je ostala na devet bodova. Opatija je ovom pobjedom došla do 10. boda i drugog mjesta ljestvice, dok je Jarun na petom mjestu s osam osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano