Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vukovar u derbiju kola svladao Cibaliju i nastavio savršen početak sezone

U rubnim nogometnim uvjetima, županijskim derbijem između Vukovara i Cibalije zaključeno je četvrto kolo SuperSport Prve NL. Na takvom terenu, bilo je teško očekivati išta više od tvrde utakmice. Tu se bolje snašao Vukovar koji je slavio rezultatom 2:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Vukovar je poveo u 26. minuti. Loptu je u kaznenom prostoru primio Vanja Pelko i rutinski matirao vratara. Ipak, oglasio se pomoćni sudac te je označeno zaleđe i ostalo je 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta kasnije, nova sporna situacija u kaznenom prostoru Cibalije. Tada su domaći tražili kazneni udarac nakon što je Hrvoje Crnčec srušio Noela Đurkovića. Sudac Antonio Melnjak je procijenio da nema materijala za najstrožu kaznu na opće zgražanje domaćih igrača i publike.

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 60. minuti. Loše dodavanje Crnčeca prema Ivanu Radoševiću je presjekao Robin de Jesus Gonzalez Ruiz. On se sjurio prema kaznenom prostoru i od vratnice zabio za 1:0.

U 68. minuti Cibalia je umalo izjednačila. Ivan Lozić je sjajno probio stranu i vratio povratnu za Matu Bajića. No, Bajić nije uspio dobro zahvatiti loptu koja je zapela u blatu i Vukovar je zadržao vodstvo.

Potvrda pobjede Vukovara stigla je u 80. minuti. Pelko je ostavio “rolicu” za Matea Andačića koji s ruba kaznenog prostora fantastičnim udarcem zabija za 2:0. Nakon što u prvih 46 nastupa u dresu Vukovara nije zabio niti jedan gol, sada se treće kolo u nizu upisao u strijelce.

Nastavio se tako savršen početak Vukovara, koji je upisao četvrtu pobjedu u isto toliko kola. Time su se osamostalili na vrhu s tri boda više od Dubrave i Sesveta. Cibalia je ovim porazom ostala na sedam bodova i na petom mjestu prvenstvene tablice.

Još u petak kolo su pobjedom protiv Zrinskog otvorile Sesvete. Orijent je na domaćem terenu s 2:0 svladao Dugopolje, a istim je rezultatom Opatija slavila na gostovanju u Bijelom Brdu. U preostala dva susreta četvrtog kola, Jarun je s 3:1 svladao Dubravu, dok je Rudeš prekinuo crni niz 2:1 pobjedom protiv Croatije iz Zmijavaca.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano