Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Galeno golčinom u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Portu protiv Arsenala

Godina je bila 2010. kada su zadnji put Porto Arsenal odmjerili snage. Kao i večeras, igrala se osmina finala Lige prvaka, a ishod prvog dvoboja je bio identičan jer su i ovog puta slavili nogometaši Porta.

Pobjednik dvomeča bio je londonski klub ponajviše radi Nicklasa Bendtnera koji je zabio hattrick u uzvratu. Taj dvomeč je ujedno bio i posljednji Arsenalov prolaz u četvrtfinale najvećeg europskog natjecanja dok je Porto zadnji put mjesto u najboljih osam osigurao prije tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 15 minuta bi se moglo pričati o ispitivanju snaga, ali to bi bio blagi opis stanja na terenu jer je početak utakmice protekao bez ikakvih zanimljivosti. Jedino je Declan Rice požutio u drugoj minuti, a ostatak vremena su jalovi posjed imali gosti. 

Oko 20. minute je Porto preuzeo blagu inicijativu koja im se skoro isplatila već u 21. minuti. Francisco Conceição prošao je po desnoj strani, ubacio loptu na koju obrana ne reagira najbolje. Najspretnije je reagirao Galeno koji je prvim udarcem pogodio vratnicu, a drugim je promašio gol za par centimetara.

Arsenal je svoj prvi udarac na utakmici zabilježio u 33. minuti kada je iz daljine potegnuo Leandro Trossard. Udarac je bio opasan samo za domaće navijače na tribini. 

Do kraja poluvremena možemo izdvojiti udarac Evanilsona kojeg je lako ukrotio David Raya, dok je Arsenal pokušavao prijetiti iz prekida. Nijedan od njihova četiri kornera nije uspio stvoriti veću priliku za gol. 

Drugo poluvrijeme nije ponudilo ništa otvoreniju igru. Određenu opasnost je stvorio Conceiçao u 57. minuti kojega je Jakub Kiwior morao rušiti s leđa. Na iduću opasnost se moralo čekati do 67. kada su Pepê i Evanilson kombinirali u kaznenom prostoru Arsenala, ali udarac Evanilsona je blokirao Rice. 

Treneri su izgleda bili zadovoljni viđenim na terenu i tek se u 73. minuti jedan od trenera odlučio na promjenu. Mikel Arteta odlučio je uvesti Jorginha umjesto Trossarda. 

Ni ta promjena nije donijela impuls Arsenalovoj ekipi te je utakmica izgledala jednako kao i do te promjene. Arsenal je imao posjed dok su domaći čekali greške, kojih je bilo, ali su većinom završavale izvan granica igrališta.

Utakmica ništa ljepša nije bila do kraja utakmice. Oni koji su se nadali vidjeti pogotke su se razočarali, a i oni koji su se nadali vidjeti prilike. Utakmici je dodatno crnilo donio Serdar Gözübüyük svojim kriterijem suđenja i okarakteriziranja svakog kontakta kao faul. 

Ipak, Portovi navijači će slaviti. Wenderson Galeno je golčinom u 94. minuti pogodio nebranjeni dio mreže i donio pobjedu domaćima. 

Tako je Porto kao i prije četrnaest godina u prvoj utakmici osmine finala odnio prednost na Emirates, a Arsenal je ostao bez pobjede u knockout fazi Lige prvaka na koju čeka još od 2015. godine.

Komentari

Povezano