Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Warriorsi kanonadom trica izjednačili na 1-1

Večeras smo u Chase Centru gledali drugu utakmicu konferencijskog polufinala NBA doigravanja između Golden State Warriorsa i LA Lakersa u kojoj su domaći košarkaši uvjerljivo slavili.

[6] Golden State Warriors – LA Lakers [7] 127:100 (1-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener domaće momčadi, Steve Kerr, je u uvodu u utakmicu promiješao svoju početnu petorku te je umjesto Kevona Looneya, koji zbog bolesti nije bio u mogućnosti igrati u ulozi startera, njegovu ulogu dao JaMychalu Greenu. Time je dobio na spacingu jer Green svoj kruh u NBA ligi zarađuje time što je četvorka koja širi teren i predstavlja opasnost šutem za 3 poena, dok je Looney igrač koji u napadu gotovo isključivo živi od napadačkih skokova i pokojeg rolla.

Fantastični LeBron James je s čak 14 poena predvodio Lakerse do vodstva od 33:26 nakon uvodnih 12 minuta, a pomoć je imao u Ruiju Hachimuri koji je, kao i LeBron, zabio dvije trice na putu prema 8 poena s klupe. U prvoj četvrtini se igrala poprilično čista košarka te nismo vidjeli mnogo prekršaja (6, uz samo 2 slobodna bacanja) kao ni mnogo izgubljenih lopti (4). Obje ekipe su upisale po 9 asistencija na 14, odnosno 11 pogođenih šuteva iz igre.

Nije vodstvo ekipe iz ”Grada anđela” dugo trajalo jer Warriorsi nakon trica Dontea DiVincenza i Klaya Thompsona na dvije asistencije Stephena Curryja, prelaze u prednost od 36:35 poslije samo nešto manje od tri minute košarke u drugoj četvrtini. Lakersi su bili nemarni s loptom u rukama pa su poslije otprilike 8 minuta igre u drugoj dionici već skupili 5 izgubljenih lopti. Srećom po njih Hachimura je s nove dvije trice zaustavio Warriorse u namjeri da se odvoje na osjetniju prednost od samo 5-6 poena razlike.

Do prvog dvozamenkastog vodstva na utakmici, branitelji naslova stižu poslije pogođenih slobodnih bacanja Andrewa Wigginsa za 60:50. Warriorsi su s 41 poenom u drugoj četvrtini postavili svoj rekord ovosezonskog doigravanja po broju poena u jednoj četvrtini, a fantastičan je u tom razdoblju bio Klay Thompson koji je ubacio 14 poena te je s ukupno 19 poena i 5 trica predvodio Golden State do vodstva od 67:56 na poluvremenu.

Stephen Curry je večeras više igrao s loptom u rukama u odnosu na prvu utakmicu pa je poluvrijeme okončao s 8 poena i isto toliko asistencija. S druge strane je za Lakerse LeBron James ubacio 21 poen.

Warriorsi su postigli 12 poena više od Lakersa u prvom poluvremenu u reketu (30:18) te su im dozvolili samo 4 slobodna bacanja (sva u 4 u posljednjoj 65 sekundi), dok su u istom razdoblju prve utakmice Lakersi imali 17 pokušaja s crte.

Warriorsi brutalno otvaraju treću četvrtinu te serijom trica Thompsona (x2), Wigginsa i JaMychala Greena povećavaju prednost na +18 nakon 4 minute i 10 sekundi igre u drugom dijelu. Tih +18 je u tom trenutku izgledalo kao +30 i slobodni osjećaj je bio takav da je susret rješen. I bi tako.

Rasla je prednost Golden Statea kako se treća četvrtina bližila kraju te se na posljednji predah otišlo s njihovim vodstvom od 110:80. Warriorsi su u trećoj četvrtini postigli 8 od 10 upućenih trica, dok su Lakersi ubacili samo jednu od 7.

Četvrta četvrtina je, kao i ona prethodne noći u ogledu između Bostona i Philadelphije, protekla u pukom odrađivanju posla i Warriorsi su izjednačili na 1-1 u seriji. Košarkaši Golden Statea su ubacili 21 tricu uz 50% uspješnosti, a do pobjede su ih predvodili Klay Thompson s 8 trica i 30 poena, Stephen Curry s 20 poena i 12 asistencija, dok je JaMychal Green ubacio 15 poena u svom drugom startu ove sezone. Draymond Green je flertovao s “triple doubleom” od 11 poena, 11 skokova i 9 asistencija.

U redovima poraženih je LeBron James ubacio 23 poena uz 7 skokova, dok je Rui Hachimura zabio 21. Nakon brutalne predstave u prvoj utakmici, Anthony Davis je večerašnji ogled završio s 11 poena, 7 skokova, 3 blokade i 4 izgubljene lopte.

Komentari

Povezano