Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Washingtonovih 27 za važnu pobjedu Mavericksa protiv Thundera

Jučer se u ranom večernjem terminu odigrala treća utakmica serije polufinala Zapadne konferencije između Dallas Mavericksa i Oklahome City Thundera u kojoj su domaćini iz Teksasa trijumfirali rezultatom 105:101. Ovom pobjedom sastav Dallasa je nakon zadobivenog poraza u prvom susretu preokrenuo seriju u svoju korist i poveo 2-1.

Bolji ulazak u susret bio je od strane domaćina koji su predvođeni s 11 poena P.J.-a Washingtona nakon prvih devet minuta ostvarili vodstvo od devet poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thunder nošen poenima raspoloženog Shaija Gilgeousa-Alexandera i Isiaha Joea u drugoj četvrtini prešao je u vodstvo koje je držao do odlaska na pauzu.

Gosti su u drugom poluvremenu ostvarili dvoznamenkastu prednost koju su ubrzo prosuli, a od tog trenutka do samog kraja dvoboja Mavsi su držali vodstvo u svojim rukama. Thunder je na polovici četvrte gubio malenom razlikom te je tad njihov trener Mark Daigneault odlučio iskoristiti zanimljivu hack strategiju na protivničkom centru Derecku Livelyu II koji ove sezone šutira 50 posto sa linije slobodnih bacanja.

U početku se taktika Thundera pokazala pozitivnom – Lively je pogodio svega jedno od četiri slobodna bacanja, no gosti nisu uspjeli iskoristiti njegove promašaje realizacijom u napadu. Iduća četiri slobodna bacanja Lively je pogodio bez promašaja, a to je Dallas odvelo na +5 tri minute prije kraja.

OKC se u najbitnijim trenutcima mučio s pronalaskom lakih šuteva, a ranije spomenuti deficit se pokazao prevelikim za njih čije su nade za povratkom u potpunosti ugasili Luka Dončić i Kyrie Irving sa svojih ukupnih pet poena u samoj završnici.

X-faktor Mavericksa ponovno je bio Washington koji je postigao impresivnih 27 poena (5/12 za tricu) uz šest skokova. Dvije zvijezde Dallasa Dončić i Irving zaustavile su se na 22 poena, dok je Slovenac na taj učinak dodao i 15 skokova čime je ostvario double-double.

Na drugoj strani najbolji je bio Gilgeous-Alexander s 31 poenom, deset skokova, šest asistencija i čak pet blokada. On je prvi bek u povijesti lige koji je u doigravanju postigao navedeni učinak. Drugi strijelac Thundera bio je Jalen Williams s 16 poena i osam asistencija.

Dallas je došao do važne pobjede kojom je poveo u seriji te će ponovno ugostiti Oklahomu 14.05. u 03:30 po našem vremenu.

Komentari

Povezano