Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wawrinka dvokorakom do četvrtfinala Umaga

Drugi meč četvrtog dana ATP turnira u Umagu na Centralnom terenu je bio onaj između osvajača iz 2006. godine, Stanislasa Wawrinke i brata osvajača turnira 2005. godine, Federica Corije. Švicarac je, uz omanje probleme u prvom setu, slavio s 2-0.

Wawrinka je izvrsno započeo meč naročito na servisu, dok je pritom i uspio oduzeti jedan servis Argentincu za vodstvo od 3:0. Nakon toga Coria preuzima inicijativu i s tri uzastopna gema izjednačava na 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod 4:3 Švicarac dolazi do novog breaka i to bez izgubljenog poena. Imao je Stan servis za set, a onda Coria dolazi do dvije vezane break prilike. I dok je prvu spasio, drugu je uspio upropastiti na iznimno čudan način. Naime, nakon odličnog poena s obe strane, Wawrinka je izrađenim napadom uspio dovesti Argentinca u poziciju da mora baciti reket u pokušaju da dohvati lopticu, a u tom trenutku, dok je poen teoretski još uvijek trajao, odlučio se zaderati, a sudac mu je dosudio ”hindrance” i Coria tako dolazi do breaka.

U sljedećem gemu se Coria suočio s čak tri set lopte, a posebnu sreću je imao kod druge kada je iz bezizlazne situacije, dok je bio na tlu, uspio vratiti lopticu u teren Wawrinki na smash, ali legendarni Švicarac zakucava loptu u mrežu.

U konačnici, Wawrinka ipak dolazi do prvog seta sa 7:5 osvojivši osam od posljednjih devet poena.

Drugi set je bio izjednačen tek do 1:1, a nakon toga Wawrinka osvaja pet gemova u nizu te slavi s konačnih 7:5 6:1.

Stana u četvrtfinalu očekuje dvoboj protiv Španjolca Roberta Carballesa Baene.

Za kraj dodajmo kako je hrvatski tenisač Nino Serdarušić u paru sa Slovencem Blažom Rolom sa 4:6 6:3 10:8 svladao Talijana Marca Bortolottija i Nizozemca Sema Verbeeka pa će nešto kasnije igrati meč četvrtfinala protiv Gonzala Escobara iz Ekvadora i Aleksandra Nedovyesova iz Kazahstana.

Komentari

Povezano