Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wawrinka ponovno u polufinalu Umaga, čeka ga drugi nositelj

Nakon što su nešto ranije Matteo Arnaldi i Alexei Popyrin izborili polufinale ATP turnira u Umagu, u večernjem dijelu programa su plasman među četiri najbolja osigurali Lorenzo Sonego te Stan Wawrinka.

Meč između Sonega i Jaume Munara je bio jedini pojedinačni meč dana koji se igrao na Grandstandu. Tamo je Španjolac senzacionalno otvorio susret te je imao set loptu za osvajanje prvog seta sa 6:0, no Sonego to ipak spašava i u konačnici gubi set sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga gledamo dijametralno suprotan drugi set u kojem Sonego brzinski dolazi do vodstva od 5:0 i na kraju ga osvaja sa 6:1 za izjednačenje na 1-1 u setovima. Odlučujući treći set je također bio jednosmjerna ulica za Talijana koji ga osvaja sa 6:2 za plasman u polufinale.

Posljednji meč na Centralnom terenu su igrali trostruki Grand Slam osvajač Stan Wawrinka i Roberto Carballes Baena. Švicarac je nešto sporije započeo susret pa mu nišanske sprave nisu bile namještene što je Španjolac iskoristio za vodstvo od 3:1.

Wawrinka je uspio nadoknaditi taj zaostatak nakon što je kapitalizirao drugu break loptu u najduljem gemu prvog seta. Činilo se da bi se prvi set mogao odlučivati u tiebreaku kada je Carballes Baena kod zaostatka od 5:4 došao do 40-15, a onda je Wawrinkin fan na tribinama odlučio pokrenuti navijanje sa ”Stan The Man” uzvikom što je pokrenulo Švicarčev niz od četiri uzastopna poena za osvajanje prvog seta sa 6:4.

Drugi set je bio potpuno izjednačen. Oba tenisača su uvjerljivo osvajala svoje servis gemove te protivniku nisu dozvoljavali više od dva poena po gemu sve do rezultata od 6:5 kada Wawrinka dolazi do dvije meč lopte te već prvu iskorištava na prepoznatljiv način – backhand dijagonalom. Švicarac se tako vratio u polufinale u Umagu po prvi put nakon 2006. godine kada je i osvojio turnir, a tamo ga čeka spomenuti Sonego.

Komentari

Povezano