Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

West Ham doživio prvi europski poraz nakon 15 utakmica

Susreti Europa lige od 18:45h donijeli su nam sedam susreta u kojima nismo vidjeli veća iznenađenja osim izborenih remija Rakowa i Sturm Graza protiv favoriziranih Sportinga i Atalante, dok su u najzanimljivijim dvobojima večeri slavili Olympiakos i Marseille.

Skupinu A otvorio je susret TSC-a iz Bačke Topole i Freiburga, a domaći s hrvatskim braničem Josipom Čalušićem sjajno su krenuli u susret i poveli u 13. minuti preko Nemanje Petrovića, da bi u 2. poluvremenu gosti preko svog fantaziste i trostrukog strijelca Vincenza Grifa preokrenuli rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je to hat-trick u karijeri ovog lucidnog igrača, prvi nakon nešto manje od godine dana kad je Freiburg s 4:1 bio bolji od Union Berlina u Bundesligi.

U drugom susretu skupine, Olympiakos je pobijedio West Ham i nanio ekipi Davida Moyesa prvi europski poraz još od 5. svibnja 2022. kad ih je u Europa ligi pobjedio Eintracht Frankfurt. U međuvremenu su Čekićari odigrali 15 utakmica u kojima su upisali čak 14 slavlja i samo 1 remi, pa je stoga europski poraz nešto od čega su svoje navijače odviknuli. Pirejci su do pobjede stigli golovima Fortounisa i autogolom Rodineija u prvom dijelu, a na 2:1 je u 87. minuti smanjio Lucas Paqueta, donekle zakompliciravši situaciju. Tražio je West Ham pobjedu i u dugih 9 minuta sudačke nadoknade, no Grci su odoljeli i upisali veliku pobjedu.

Jedan od najzanimljivijih susreta večeri igrali su Olympique Marseille i AEK našeg reprezentativca Domagoja Vide, a ekipa Gennara Gattusa vodila je s 1:0 u 27. minuti pogotkom Vitinhe, da bi na 1:1 izjednačio Orbelin Pineda. Vratar Cican Stanković je kao posljednji igrač skrivio prekršaj za crveni karton pa je na vrata morao stati pričuvni vratar Giorgos Athanasiadis, koji pak nije mogao ništa protiv Aminea Harita koji je za 2:1 zabio iz kaznenog udarca. Na 3:1 iz novog kaznenog udarca kojeg je skrivio Amrabat, povisio je Jordan Veretout. I ovaj je susret imao dugačku sudačku nadoknadu, no tijekom tih 9 minuta nije se dogodilo ništa, a Francuzi su nakon 3 susreta i dalje neporaženi.

Aris Limassol i Real Betis igrali su utakmicu u kojoj su gosti dominirali i u konačnici poveli 1:0 preko Ayoze Pereza u 75. minuti, što je bio i konačan rezultat, dok su u drugoj utakmici ove golovima šrkte skupine, Sparta Prag i Rangers bez Borne Barišića odigrali 0:0.

Poljski Raków s kapetanom Zoranom Arsenićem koji je iz igre morao već u 14. minuti te Franom Tudorom i Antom Crncem od prve minute dočekao je portugalski Sporting, imao igrača više već od 8. minute zbog crvenog kartona Györekesa, no gubio baš od te 14. minute u kojoj je Arsenić morao iz igre, a strijelac je bio Sebastian Coates. Utakmicu u kojoj su domaćini očajnički pritiskali goste s obzirom na igrača više konačno su uspjeli zakomplicirati pogotkom Piaseckog za 1:1 u 79. minuti, no rezultat se do kraja ipak nije mijenjao.

Sturm Graz igrao je protiv Atalante s Marijom Pašalićem na klupi, poveo 1:0 u 13. minuti preko Alexandera Prassa, da bi do poluvremena preokrenuo dvostruki strijelac Luis Muriel. Na 2:2 je iz kaznenog udarca izjednačio Szymon Wlodarczyk, što je bio i konačni rezultat.

U skandinavskom obračunu, norveški Molde je s visokih 5:1 bio bolji od švedskog Häckena.

Komentari

Povezano