Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

West Ham preko Lutona do prvog mjesta na tablici

Po prvi puta u povijesti, Lutonov Kenilworth Road bio je domaćin utakmice Premier lige. Čast da na njemu odradi prvo gostovanje pripala je West Hamu koji je u prošlom kolu neočekivano slavio kod Brightona. West Ham je nastavio dobru formu i s 2:1 pobjedom došao do prvog mjesta na tablici.

Luton je očekivano u susret krenuo energično. Vođeni domaćim navijačima su pritisnuli West Ham, ali nisu uspjeli stvoriti konkretnu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham je navikao mirno čekati svoju priliku koju su dočekali u 37. minuti. Lucas Paquetá je pronašao Jarroda Bowena na drugoj stativi, a Bowen je glavom zabio svoj treći gol ove sezone.

Nakon gola nije bilo previše uzbuđenja. Tako se na poluvrijeme otišlo s minimalnom prednosti West Hama.

U petoj minuti nastavka West Ham udvostručuje vodstvo. Michail Antonio je primio loptu u kaznenom prostoru i odložio ju za Emersona koji zabija za 2:0. Ipak, javio se VAR u vezi zaleđa na početku akcije i nije bilo ništa od novog pogotka Čekićara.

Potvrda pobjede West Hama došla je u 85. minuti. James Ward-Prowse je izveo korner na kojemu je najviši bio Kurt Zouma koji zabija za 2:0 West Hama.

Luton je uspio zabiti počasni pogodak u 92. minuti. Carlton Morris je prenio loptu glavom, a dočekao ju je Mads Juel Andersen koji ju zakucava u mrežu za povratak nade.

Rezultat se do kraja nije mijenjao i West Ham je došao do rutinske pobjede. Tako će Čekićari drugi puta ove sezone prenoćiti kao prvi na ljestvici.

Komentari

Povezano