Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

West Ham preokrenuo protiv Bačke Topole, AEK svladao Brighton u njihovom europskom debiju

Prvo kolo Europske lige je kompletirano utakmicama koje su započele u 21 sat. Večeras su igrane utakmice u skupinama od A do D.

Olympiacos – Freiburg

Nakon remija protiv AEK-a za vikend u grčkom prvenstvu, nogometaši Olympiacosa ni večeras nisu uspjeli doći do pobjede. Na domaćem terenu protiv Freiburga su poraženi rezultatom 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci su poveli već u devetoj minuti, a strijelac je bio Roland Sallai. Taj je rezultat bio aktualan do 40. minute u kojoj Ayoub El Kaabi izjednačava na 1:1, međutim u sedmoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, Vincenzo Grifo vraća prednost na stranu gostiju.

Ipak, u 74. minuti je El Kaabi svojim drugim pogotkom na susretu izjednačio na 2:2, no ni to nije bilo dovoljno za podjelu bodova jer je u 86. minuti Maximilian Philipp zabio za konačnih 2:3.

West Ham – Bačka Topola

Nakon što je 9 od 10 nogometaša ”Čekićara” u polju uputilo barem po jedan bezuspješan udarac u prvom dijelu prema vratima vodeće momčadi srpske lige, nogometaši TSC Bačke Topole su to kaznili na samom početku drugog dijela pogotkom Petra Stanića u 47. minuti.

Srpska momčad je vodila sve do 66. minute u kojoj je Nemanja Petrović postigao autogol za 1:1, a do kraja dvoboja pogotke postižu Mohammed Kudus i Tomaš Souček za ipak zasluženu pobjedu londonske momčadi. Za oba gola je asistirao James Ward-Prowse koji je tako i u petoj utakmici u dresu West Hama sudjelovao kod barem jednog pogotka. Trenutni učinak mu iznosi dva pogotka i pet asistencija.

Ajax – Marseille

Maurice Steijn je na početku dvoboja protiv Marseillea na teren poslao dvojicu Hrvata u prvih 11 – Bornu Sosu i Josipa Šutala, a nakon svega 23 minute igre, semafor je pokazivao 2:1 za “Kopljanike”. Domaćini su poveli pogotkom Carlosa Borgesa u devetoj minuti, dok je u 20. Steven Berghuis zabio na asistenciju Sose.

Tri minute kasnije je Jonathan Clauss zabio za smanjenje na 2:1, dok je u 38. minuti Pierre-Emerick Aubameyang zabio za izjednačenje. Ajax se u vodstvo vratio u 52. minuti u kojoj Kenneth Taylor zabija na Borgesovu asistenciju, ali konačnih 3:3 postavlja Aubameyang svojim drugim golom večeri.

Brighton – AEK

Nogometaši Brightona su u svom prvom izletu u europska natjecanja za protivnike imali Dinamove “krvnike” iz Lige prvaka, momčad AEK-a iz Atene. Grci nisu marili za sjajan početak sezone Brightona te su poprilično šokirali pobjedom od 3:2.

Aek je poveo u 11. minuti preko Djibrila Sidibea, no prvi europski pogodak u povijesti Brightona s bijele točke u 30. minuti postiže Joao Pedro. Grci su na odmor otišli s prednošću od 2:1 nakon što je Mijat Gaćinović matirao Jasona Steelea. U 67. minuti Joao Pedro ponovno zabija s bijele točke, ali AEK se u Atenu vraća s tri boda zahvaljujući pogotku Ezequiela Poncea.

Rangers – Betis

Nogometaši Rangersa su na Ibroxu došli do vrijedne pobjede od minimalnih 1:0 protiv Betisa. Jedini strijelac na dvoboju je bio Abdallah Sima u 67. minuti.

Sparta Prag – Aris Limassol

Nogometaši Arisa su se publici na Generali Areni predstavili pogotkom bivšeg zatvorenika Aleksandra Kokorina u 11. minuti nakon što je realizirao kazneni udarac kojeg je skrivio Ladislav Krejči. Kapetan Sparte se ispričao za tu pogrešku jer je u 20. i 25. minuti zabio pogotke za preokret i vodstvo od 2:1.

Martin Vitik je pogotkom u 67. minuti povisio na 3:1, dok je konačnih 3:2 postavio Shavy Warren Babicka.

Atalanta – Rakow

Nogometaši Rakowa su večeras debitirali u europskim natjecanjima, no nisu imali ama baš nikakve šanse na gostovanju kod Atalante. Momčad iz Bergama je slavila golovima Charlesa De Ketelaerea te Edersona za glatkih 2:0 što je sasvim dobar rezultat za Poljake jer je Atalanta uz dva postignuta gola promašila sedam velikih prilika.

Sturm – Sporting

U Grazu smo gledali ogled između Sturma i Sportinga u kojem je sve bitno odigrano u drugom dijelu. William Boving je doveo Austrijance u vodstvo u 58. minuti, ali Sporting preokreće u završnih 15 minuta te golovima Viktora Gyokeresa i Sebastiana Coatesa dolazi do pobjede od 2:1 za sva tri boda na kontu.

Prva je ovo pobjeda Sportinga na gostovanju u Austriji u povijesti.

Komentari

Povezano