Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

West Ham preokretom svladao Tottenham u gradskom derbiju

Posljednja utakmica 15. kola engleske Premier lige bila je rezervirana za londonski derbi između Tottenhama i West Hama. U uzbudljivoj utakmici, West Ham je preokretom u drugom dijelu došao do 2:1 pobjede.

Nije moglo bolje krenuti za Tottenham koji je poveo već u 11. minuti. Pedro Porro je izveo korner nakon kojeg je najviši bio Cristian Romero. Argentinčev udarac nije bio pretjerano jak, ali je bio nedostižan za Łukasza Fabiańskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominacija Spursa se nastavila kroz cijelo poluvrijeme. To najbolje dočarava podatak kako su u prvih 45 minuta imali čak 77% posjeda lopte. Ipak, do kraja prvog dijela više nisu opasnije zaprijetili gostima.

Početkom nastavka, West Ham je na s(p)retan način izjednačio. Udarac Mohammeda Kudusa se izdobijao od obrane i pao savršeno ispred Jarroda Bowena koji zabija svoj 50. gol za West Ham.

Za potpuni preokret pobrinuo se James Ward-Prowse u 74. minuti. Destiny Udogie je loše vratio loptu prema vrataru što je iskoristio Ward-Prowse koji pogađa za potpuno ekstazu u gostujućem sektoru.

Probao je Tottenham nakon toga dodatno pritisnuti, ali bilo je to bezuspješno. West Ham je izdržao do kraja i upisao vrijedna tri boda. Zanimljivo, Davidu Moyesu je ovo prva gostujuća pobjeda protiv big six ekipe u Premier ligi otkada je sjeo na klupu West Hama.

Komentari

Povezano