Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

West Ham rutinirao Arsenal i izborio četvrtfinale Carabao kupa

Nakon što su jučer Port Vale i Middlesbrough postali prvi četvrtfinalisti engleskog Carabao kupa, večeras se igralo preostalih šest utakmica osmine finala. Prva na rasporedu je bila ona između West Hama i Arsenala u kojoj su do velike pobjede stigli domaći momci rezultatom 3:1.

Iako je u statistici prvog poluvremena kraj broja udaraca West Hama na gol Arsenala stajala okrugla 0, ”Čekićari” su na odmor otišli s vodstvom od 1:0 Jedini pogodak je bio plod autogola Bena Whitea iz 16. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon samo 20 sekundi igre u drugom dijelu je West Ham mogao udvostručiti prednost. Lucas Paqueta je krasno proigrao Jarroda Bowena, ali Aaron Ramsdale je još bolje skratio kut te je obranio taj udarac engleskog reprezentativca. Ipak, samo četiri minute kasnije je Nayef Aguerd poslao kirurški preciznu dijagonalu ka Mohammedu Kudusu koji se u primanju lopte riješio Oleksandra Zinchenka te je lagano matirao Ramsdalea za novo slavlje na Olimpijskom stadionu u Londonu. Bio je to njegov četvrti pogodak u svim natjecanjima ove sezone.

West Ham je u 60. minuti poveo s 3:0. Nakon centaršuta i ispucavanja, lopta je stigla na rub šesnaesterca odakle je Jarrod Bowen odapeo i uz pomoć odbijanca od Jakuba Kiwiora zabio za nedohvatljivu prednost. Bowen je ove sezone zabio ili asistirao u 9 od 13 utakmica za ”Čekićare”.

Taj je rezultat na semaforu stajao sve do pete minute sudačke nadoknade kada je Martin Odegaard zabio počasni pogodak posljednjim udarcem na utakmici. 3:1 je na kraju bio točan rezultat utakmice nakon koje su David Moyes i ekipa izborili plasman među osam najboljih momčadi engleskog Carabao kupa. Za kraj dodajmo da je ovo prva pobjeda Davida Moyesa u međusobnim okršajima protiv Mikela Artete.

Komentari

Povezano