Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

West Ham s 18% posjeda razbio Brighton

Zadnju utakmicu subotnjeg programa Premier lige odigrali su na Amexu Brighton i West Ham. Obje ekipe su prošli tjedan upisale pobjede. Brighton je svladao Wolverhampton, dok je West Ham na domaćem terenu svladao Chelsea. U utakmici u kojoj je Brighton imao više od 80% posjeda lopta West Ham je dobio 3:0.

Prva prava prilika na susretu rezultirala je pogotkom za West Ham. Adam Webster je pogriješio i lopta je došla do Michaila Antonija koji je dao loptu za James Ward-Prowsea. On je ostao miran i zabio svoj prvijenac za novi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Evan Ferguson u 29. minuti. On je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao visoko preko gola. Tako se na predah otišlo s minimalnim vodstvom gostiju.

Kako je utakmica odmicala Brighton je sve više pritiskao što je West Ham iskoristio i zabio još dva pogotka. Saïd Benrahma je u 58. minuti sačuvao loptu i pričekao suigrače. Pronašao je Jarroda Bowena na drugoj stativi koji lijepom završnicom udvostručuje vodstvo.

Pet minuta kasnije West Ham je zabio i treći gol. Bowen je ovoga puta istrčao kontru i vratio loptu za Michaila Antonija koji zabija za potpuno razbijanje Brightona. Domaćini su u tom trenutku imali 82% posjeda lopte, ali to im sigurno nije velika utjeha.

Uspio je Brighton vratiti nadu u 81. minuti. Joël Veltman je dao do Pascala Großa koji fantastičnim udarcem s 25 metara probija Alphonsa Areolu za 1:3. Pritisak domaćih se nakon toga dodatno pojačao, no bez prevelikog uspjeha.

Ostalo je tako 1:3 za West Ham koji upisuje drugu veliku pobjedu u nizu. Nisu imali previše posjeda, no vjerujemo kako se navijači West Hama neće pretjerano žaliti.

Komentari

Povezano