Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

West Ham uvjerljivo prošao, Basel pokvario večer domaćina u Konferencijskoj ligi

Druge dvije četvrtfinalne utakmice od 21 sat igrali su Nice i Basel i West Ham i Gent. U oba para rezultat je u prvome susretu bio izjednačen. Nice i Basel su u Švicarskoj odigrali 2:2, dok su West Ham i Gent u Belgiji odigrali 1:1. West Ham je uvjerljivo opravdao status favorita i odličnim drugim poluvremenom s 4:1 prošli dalje. Nice je imala prednost sve do 87. minute, ali je na kraju Basel nakon produžetaka prošao kao jedini gost danas koji je prošao u polufinale.

Nice – Basel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ispunjenom stadionu u Nici, domaćini su odlično krenuli u susret i već u 9. minuti poveli preko Gaetana Labordea.

On je dobio loptu od Aarona Ramseyja na rubu kaznenog prostora i fantastično pogodio za rano vodstvo Francuza za erupciju na tribinama. Francuzu je to bio treći ovosezonski pogodak u ovom natjecanju

Očekivalo se da će igrači Nice nakon ranog vodstva krenuti po brzi drugi pogodak i vjerojatno rješenje pitanja prolaska, no do kraja poluvremena ni oni, ni Basel nisu stvorili šanse za pogodak.

U drugome dijelu domaćini su sakrili loptu Baselu koji je morao juriti po pogodak. Za neutralne promatrače drugi dio je bio dosadan s malo do ništa izglednih situacija.

Onda su gosti dočekali jedan prekid u 87. minuti i vratili stvari na početak. Riccardo Calafiori je pronašao Jean-Kevina Augustina koji je iz teške pozicije s ruba kaznenog prostora odlično pogodio za produžetke u Nici.

U produžetcima Basel dolazi do potpunog preokreta. Darian Males je dao loptu Kasimu Adamsu koji glavom pogađa pored nemoćnog Kaspera Schmeichela.

West Ham – Gent

Domaćini su u prvih 20 minuta ušli aktivnije te su izgledali kao bolja momčad, no najbolju priliku za vodstvo propustio je Gift Orban u 8. minuti.

Gent je ipak poveo u 26. minuti preko Huge Cuypersa. Lucas Paqueta je olako izgubio loptu u sredini, ona je došla do Samoisea koji je pronašao Cuypersa u sredini i to je 0:1. Belgijskom napadaču je to šesti pogodak u deset utakmica u Konferencijskoj ligi.

West Ham je ostao šokiran nakon vodstva gostiju, ali deset minuta kasnije vraćaju stvari na početak. Michail Antonio je pogodio glavom s pet metara nakon što je Jarrod Bowen izveo slobodni udarac iz pozicije “skraćenog kornera”.

U 50. minuti domaćini su dva puta bili jako blizu vodstva. Prvo je Tomaš Souček iz blizine pogodio prečku, a onda je Bowenov udarac obranio jedva Davy Roef.

Pritisak West Hama je kulminirao dvije minute kasnije. Joseph Okumu je loše zahvatio loptu koja je pala pred Antonia. On je pucao iz okreta, ali je pogodio stativu.

Ipak, javila se VAR soba koja je vidjela igranje rukom Okumua te je sudac Orel pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Paqueta čiji udarac Roef nije mogao obraniti unatoč tome što je pročitao stranu u koju će Brazilac pucati.

U 58. minuti već je 3:1. Declan Rice je primio loptu oko centra, sjurio se prema golu Genta, slomio Okumua i poslao loptu u suprotni kut za savršeni kraj savršenog solo prodora.

Za potpuno razbijanje Genta pobrinuo se Antonio u 63. minuti. Paqueta je poslao loptu na stranu gdje su bili Antonio i Benrahma. Antonio je uzeo loptu i sjurio se u sredinu te pogodio suprotni kut za upotpunjenje “blitzkriega” domaćih u drugom dijelu.

Imao je West Ham nakon toga još nekoliko prilika, ali nisu zabili te su s ukupnih 5:2 prošli u polufinale.

Tako smo dobili oba polufinalna para Konferencijske lige. West Ham će igrati s AZ Alkmaarom, a Basel će snage odmjeriti s Fiorentinom. Polufinalni dvoboji se igraju 11.5. i 18.5., a finale se igra u Pragu 7.6.

Komentari

Povezano