Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Willkomen Harry: Kane zabio i asistirao u pobjedi Bayerna na otvaranju Bundeslige

Večeras su 20:30 sati novu sezonu Bundeslige otvorili Werder Bremen i prošlosezonski prvak Bayern. Momčad Thomasa Tuchela je prije ovoga susreta teško poražena od RB Leipziga 3:0 u Superkupu te se očekivalo da će Bayern u ovom susretu upisati svoju prvu pobjedu u sezoni.

Za Bayern su po prvi put od prve minute minute nastupili Min-jae Kim i Harry Kane koji je najskuplje pojačanje u povijesti Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4. minuti je Bayern iz prve prilike postigao pogodak za vodstvo. Kane je na centru fantastično petom proigrao Leroya Sanea u slobodan prostoru te je brzonogi Nijemac rutinski zabio pored Jirija Pavlenke za 0:1.

Pet minuta kasnije je Bremen izjednačio nakon što je Marvin Ducksch ubacio u kazneni prostor te Niclas Fullkrug glavom pospremio loptu u mrežu. Međutim, pogodak prošlosezonskog najboljeg strijelca lige nije vrijedio jer je bio u zaleđu.

To je bilo sve što smo od domaćih vidjeli u prvom dijelu. Do kraja poluvremena su se branili u 5-3-2 bloku te je Bayern dominirao posjedom. Bavarci su kontrolirali susretom i većinom prijetili udarcima van kaznenog prostora. Najbolju priliku je imao u 20. minuti Noussair Mazraoui koji je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio vratnicu.

Prvo poluvrijeme je završio 0:1 za Bayern te se na početku drugog dijela Bremen probudio. Prvo je u 48. minuti Leonardo Bittencourt imao odličnu šansu s ruba peterca kada je pucao pored gola. Minutu kasnije je Fullkrug dobio loptu u kaznenom prostoru, ali i on je pucao van okvira gola.

Uslijedio je period igre u kojem su obje ekipe igrale „run and gun“ nogomet u kojem su obje ekipe mogle postići pogodak. Tuchel je u 68. minuti odlučio reagirati te je izvadio Kima koji nije briljirao u debiju pa je na stopersku poziciju ušao Matthijs de Ligt.

Bremen je nastavio pritiskati Bayern, ali su u 75. minuti ponovno kažnjeni iz tranzicije. Alphonso Davies je probio lijevu stranu, dodao u sredinu za Kanea koji zabija svoj prvi pogodak za Bayern i 0:2 prednost gostiju.

Mazraoui je u 85. minuti izašao sam pred vratara Pavlenku, ali njegov pokušaj brani Čeh. U sudačkoj nadoknadi su “jokeri s klupe” Choupo-Mouting i Thomas Muller lijepo kombinirali i izbacili obranu Bremena. Muller je izašao sam pred golmana te dodao Saneu koji u praznu mrežu posprema loptu za 0:3 i svoj drugi pogodak na utakmici.

U 95. minuti je još jedan igrač koji je naknadno ušao u igru zabio gol. Riječ je o Mathysu Telu koji je zabio u bliži kut vratara za konačnih 0:4 i uvjerljivu pobjedu Bayerna.

Komentari

Povezano