Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wimbledon će 2025. biti potpuno drugačiji: Evo što se mijenja

Od 2025. godine će se na ATP turnirima u potpunosti ukinuti linijski suci. No, na Grand Slamovima to nije pravilo s obzirom na to da su oni pod ingerencijom druge teniske organizacije, odnosno, za njihovu organizaciju nadležan je ITF. Kako prenosi The Times Wimbledon će također, po uzoru na Australian Open i US Open u potpunosti ukinuti linijske suce.

Prekid je to 147 godina duge tradicije u kojoj su na najstarijem Grand Slam turniru bili zapošljavani linijski suci. U Wimbledonu su također bili skeptični prema challenge sustavu koji je uveden 2007. godine. Sada više ni tog sustava nema već će svaka odluka biti automatski donesena te igrači neće imati potrebu za provjeru odluka. Tek će se moći uvjeriti u ispravnost odluke bez mogućnosti promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako više u Londonu nećemo više vidjeti ispade poput Johna McEnroea 1981. godine kada je diskvalificiran s meča nakon što je na odluku suca reagirao s riječima “You cannot be serious“. Isto tako nećemo vidjeti ni reakcije poput one Fabija Fogninija kada je nakon sviranog auta pao na koljena i na tipičan talijanski način izmamio smijeh s tribina. Svijet tenisa se mijenja, a vrijeme će pokazati hoće li to biti bolje ili lošije.

Komentari

Povezano