Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wimbledon: Tena Lukas slavila poslije tri sata igre, Marčinko zaustavljena od 15-godišnjakinje

Nakon što su u ponedjeljak muškarci započeli s kvalifikacijama Wimbledona, danas su na red došle žene. Hrvatska je u toj konkurenciji imala šest predstavnica, a nakon današnjeg dana su u konkurenciji ostale tri.

Dan je otvorio “hrvatski derbi” između Lee Bošković (WTA – 199.) i Lucije Ćirić-Bagarić (WTA – 170.) kojoj je to bio prvi profesionalni meč na travi. 20-godišnja Dubrovkinja, koja je na Roland Garrosu ostvarila najveći uspjeh karijere plasmanom u glavni turnir, u konačnici je poražena sa 6:3 6:4 od četiri godine starije sunarodnjakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Bošković nema pretjeranog iskustva igranja na travi, dapače, današnji meč joj je bio tek drugi u karijeri nakon što je prije dvije godine u prvom kolu kvalifikacija Wimbledona poražena od Lesley Pattiname Kerkhove s 2-0 u setovima. U sljedećem kolu ju očekuje okršaj protiv 15. nositeljice Aliaksandre Sasnovich, nekadašnje 29. tenisačice svijeta, a danas 124.

Nakon njih je na teren izašla Antonia Ružić (WTA – 203.). Ona je odigrala odličan meč te je rezultatom 6:3 6:1 slavila protiv Amerikanke Louise Chirico čime je i ona došla do prve profesionalne pobjede na travnatoj podlozi u karijeri. Za mjesto u posljednjem kolu kvalifikacija će igrati protiv Srpkinje Olge Danilović (WTA – 116.).

Petra Marčinko (WTA – 265.) je na papiru imala najlakši posao s obzirom da joj je protivnica bila 15-godišnja Britanka koja je dobila pozivnicu organizatora za kvalifikacije, Hannah Klugman (WTA – 623.). Ipak, britanska tinejdžerica je bila bolja od hrvatske s uvjerljivih 6:2 6:2.

Još jedan britansko-hrvatski meč su igrale Tena Lukas (WTA – 224.) i Katy Dunne (WTA – 331.). On je bio mnogo izjednačeniji te smo gledali tri seta. Poslije preko tri sata tenisa, Lukas je slavila sa 6:7 6:4 7:6 za plasman u drugo kolo. Britanka je u super tiebreaku trećeg seta vodila s 8-5, međutim Kaštelanka je osvojila pet poena u nizu za plasman dalje. U drugom kolu ju čeka Mađarica Panna Udvardy (WTA – 134.), 30. nositeljica kvalifikacija.

Posljednja Hrvatica koja je danas nastupila bila je ona s najboljim rankingom, Jana Fett (WTA – 117.). Vrbovčanka je bila postavljena za 19. nositeljicu te je u prvom kolu igrala protiv Australke Talije Gibson (WTA – 178.) od koje je glatko izgubila rezultatom 6:3 6:1.

Komentari

Povezano