Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wojciech Szczęsny završio nogometnu karijeru

Prvi vratar poljske reprezentacije u utorak je na svom Instagram profilu objavio kako se prestaje baviti profesionalnim nogometom. Tako se nakon 18 godina karijere Wojciech Szczęsny umirovio kao 34-godišnjak.

Szczęsny je svoju karijeru započeo u Legiji iz Varšave iz koje je prešao u londonski Arsenal. “Topnici” su ga poslali na jednu posudbu (Brentford) prije nego li je postao standardna “jedinica”. Poljski vratar sudjelovao je u jednom od većih iznenađenja koje su priredili izabranici Arsenèa Wengera. Naime, Szczęsny je u pobjedi protiv Guardioline Barcelone branio svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Arsenala dvije godine je boravio u Romi gdje mu je zamjena bio Alisson Becker. Dobri nastupi u glavnom gradu Italije donijeli su mu transfer u Juventus gdje se neko vrijeme rotirao s legendarnim Gianluigijem Buffonom. U Juventusu je i završio karijeru.

U karijeri je osvojio tri Serie A, tri Coppa Italije, dva FA kupa, tri superkupa (dva talijanska, jedan engleski) te je 2022. bio proglašen i nogometašem godine u Poljskoj. Za Poljsku je nastupio 84 puta te se nalazi na 14. mjestu po broju nastupa za poljsku reprezentaciju.

Komentari

Povezano