Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wolvesi šokirali City, United upisao četvrti poraz

U subotnjem terminu od 16 sati odigralo se šest utakmica. Vidjeli smo petnaest pogodaka, sjajne individualne poteze te najzanimljivije od svega – nekoliko iznenađenja. Najzadovoljniji će biti londonski klubovi koji su skupa upisali tri pobjede, dok su oba kluba iz Manchestera zabilježila poraze.

Na svom terenu Wolverhampton je dočekao Manchester City. Iako su Vukovi imali male šanse, otvorili su utakmicu na idealan način. Pedro Neto je potvrdio sjajnu formu ove sezone i u svom karakterističnom prodoru prošao dva igrača. Ipak, imao je dozu sreće jer je njegov pokušaj u mrežu skrenuo Rúben Dias.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je na razne načine pokušao doći do izjednačenja, a do njega su došli u 58. minuti zahvaljujući Juliánu Álvarezu i njegovom sjajnom slobodnom udarcu. Wolvesi se ipak nisu predali i ubrzo su povratili prednost. Koban je za Građane bio Hwang Hee-Chan. Momčad Garyja O’Neila do kraja je izdržala mnogobrojne nalete Cityja i tako im upisala prvi ligaški poraz nakon sedam kola.

Arsenal u gostima kod Bournemoutha nije imao problema. U prvom poluvremenu vodili su 2:0, a strijelci su bili Bukayo Saka i Martin Odegaard, koji je zabio iz jedanaesterca. Još su jedan penal Topnici dobili u drugom poluvremenu, a ovaj je put za egzekuciju bio zaslužan Kai Havertz, čime je upisao svoj klupski prvijenac. Kao šlag na kraju sjajne predstave došao je pogodak Bena Whitea u sudačkoj nadoknadi za uvjerljivih 4:0.

U bitci s dna tablice susreli su se Everton i Luton Town. Everton je još jednom pokazao svoj ogroman problem s egzekucijom, promašivši puno sjajnih prilika. S druge strane, Luton je svoje situacije objeručke iskoristio i u prvih pola sata imali su dva pogotka prednosti, do kojih su došli preko Toma Lockyera i Carltona Morrisa. Everton se u igru vratio preko Dominica Calverta-Lewina u 41. minuti, no usprkos 23 udarca i xG-ju od 2.89, Karamele nisu pronašle put do protivničke mreže, što je označilo prvu pobjedu u sezoni za Šeširdžije.

Manchester United nastavio je s problemima i protiv Crystal Palacea. Na poluvremenu je momčad iz Londona vodila 1:0 zahvaljujući sjajnom voleju braniča Joachima Andersena. Iako je United imao posjed od 77% i 19 udaraca, rezultat se nije mijenjao. To je četvrti poraz momčadi Erika ten Haga u prvih sedam ligaških utakmica.

U dvoboju Newcastlea i Burnleyja, domaćini su bili bolja ekipa. Njihovo vodstvo došlo je preko sjajnog dalekometnog udarca Miguela Almiróna, a još jednu asistenciju na svoj konto dodao je Kieran Trippier. Za 2:0 u 76. minuti precizan je bio Alexandar Isak iz penala. Svrake su zasluženo i mirno došle do svoje četvrte pobjede i sada imaju 12 bodova.

West Ham je potvrdio da je danas dan londonskih ekipa i nastavio svoju dobru formu s početka prvenstva. Sheffield United nije bio dostojan protivnik, a za Čekićare su u prvom dijelu pogađali Jarrod Bowen i Tomas Souček. Momčad Davida Moyesa u drugom je dijelu smirila utakmicu, pa su bez većih uzbuđenja ovaj dvoboj priveli kraju.

Komentari

Povezano