Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wout Weghorst kao joker s klupe donio sva tri boda Nizozemskoj

Treći dan Europskog prvenstva u nogometu su u Hamburgu otvorile reprezentacije Nizozemske i Poljske. U jako uzbudljivoj i dinamičnoj utakmici, Nizozemska je došla do pobjede od 2:1 golom Wouta Weghorsta koji je u igru ušao s klupe u završnici ogleda.

Obje momčadi su tijekom pripremnog razdoblja imale velikih problema s ozljedama pa su tako Oranje ostale bez Frenkieja de Jonga, Teuna Koopmeinersa te Briana Brobbeyja, a Poljaci su u potpunosti ostali bez Arkadiusza Milika, dok je Robert Lewandowski nespreman za prvi susret pa ga se nadaju osposobiti za duel drugog kola skupine protiv Austrije. Ronald Koeman se danas odlučio za formaciju 4-2-3-1 u kojoj nije bilo mjesta ni za jednog jedinog nogometaša Ajaxa pa je tako ovaj susret obliježilo to da po prvi put od 2008. na velikom natjecanju Nizozemska kreće bez ijednog “Kopljanika”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci su krenuli jako pa je tako već na isteku druge minute Cody Gakpo tukao s lijeve strane, međutim njegov udarac u bliži kut je obranio Wojciech Szczesny. Samo sedam minuta kasnije su još jednom krasno kombinirali, ali udarac Tijjanija Reijndersa s nekih 12 metara odlazi pokraj gola.

Usprkos boljem početku Nizozemske, Poljska je povela u 16. minuti. Poslije njihovog prvog kornera, Piotr Zielinski je ubacio na prvu vratnicu odakle je Adam Buksa nadskočio Denzela Dumfriesa i glavom matirao Barta Verbruggena.

Nakon kornera s druge strane je Nizozemska zaprijetila u 20. minuti, ali nezgodan pokušaj volejem Virgila Van Dijka krasno ponovno brani Szczesny. Nastavili su se nizati napadi Nizozemske, a na naplatu je to došlo u 29. minuti kada je Cody Gakpo uputio udarac izvan šesnaesterca koji je uz pomoć odbijanca završio u mreži za izjednačenje na 1:1.

Krilni napadač Liverpoola je postigao pogodak u svakoj od posljednje četiri utakmice grupne faze na europskim i svjetskim prvenstvima čime je postao treći Europljanin koji je to postigao u 21. stoljeću nakon Cristiana Ronalda i Alvara Morate.

Imao je Gakpo odličnu prigodu za udvostručenje prednosti u 42. minuti, ali njegov pokušaj iz blizine odlazi preko gola. Na samom isteku prvog dijela je Nathan Ake uputio sjajnu dugu loptu za Memphisa Depaya koji ju je primio unutar kaznenog prostora, no njegov udarac odlazi tik pokraj vratnice pa se na poluvrijeme otišlo s neriješenih 1:1 usprkos dominaciji reprezentacije europskih prvaka iz 1988. godine.

Već u prvoj minuti drugog dijela je Szczesny ponovno bio na visini zadatka poslije spuštanja Dumfriesa za Depaya te je spriječio siguran pogodak. U 59. minuti je Poljska napokon zaprijetila preko Jakuba Kiwiora, no siguran je bio Verburggen na vratima Nizozemske unatoč tome što je lopta na putu ka njemu doživjela odbijanac.

Nakon blagog zatišja, Stefan de Vrij se poslije kornera u 74. minuti izborio za prostor, ali i njegov pokušaj glavom odlazi preko gola. Ipak, u 83. minuti, samo dvije minute nakon ulaska u igru, Wout Weghorst je doveo Nizozemsku u prednost. Nathan Ake je primio loptu, povukao dvadesetak metara i onda uz malo sreće s odbijancem dodao loptu u prostor za tog stasitog napadača koji prvu priliku iskorištava za vodstvo od 2:1.

Poljska je u 89. minuti imala fenomenalnu prigodu za izjednačenje nakon što je Jakub Piotrowski odlično prošao po lijevoj strani kaznenog prostora, međutim Verbruggen zaustavlja udarac Karola Swiderskog. U konačnici se rezultat više nije mijenjao te su Nizozemci došli do sva tri boda trijumfom od 2:1.

Komentari

Povezano