Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wozniacki se vratila nakon tri i pol godine pauze i deklasirala prvu protivnicu

Bivša najbolja tenisačica svijeta, Caroline Wozniacki, uspješno se vratila na teniske terene nakon više od tri i pol godine pauze. Dankinja je na WTA 1000 turniru u Montrealu odigrala svoj povratnički meč te je glatko svladala australsku kvalifikanticu Kimberly Birrell sa 6:2 6:2.

Wozniacki, koja je jedinu Grand Slam titulu osvojila 2018. godine na Australian Openu kada ju je, podsjetit ćemo, na “konopcima” u drugom kolu imala naša Jana Fett koja je imala dvije meč lopte kod vodstva od 5:1 u trećem setu, na istom se turniru samo dvije godine kasnije i umirovila. U međuvremenu je postala majka dvoje djece, a sada se kao 33-godišnjakinja odlučila vratiti na WTA Tour.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnji meč je bio zaista šetnja u parku za legendarnu dansku tenisačicu kojoj je i Australka pomogla s čak 10 dvostrukih pogrešaka uz 32 neprisiljene pogreške. Prvi set je bio neizvjestan do 3:2 nakon čega je Caroline osvojila 12 od sljedećih 16 poena, dok je drugi bio izjednačen do 2:2 nakon čega je Wozniacki spasila po jednu break priliku u svoja dva servis gema, dok je iskoristila dvije break prigode na Australkin servis za konačnih dva puta po 6:2.

Tom pobjedom se Wozniacki izjednačila s Petrom Kvitovom na trećem mjestu povijesne ljestvice tenisačica s najviše Masters pobjeda otkad postoji ovaj format natjecanja (od 2009. godine). Sada obje imaju po 177 pobjeda, a rekorderka je Victoria Azarenka sa 187.

Sljedeća suparnica Caroline Wozniacki će biti aktualna wimbledonska pobjednica, Čehinja Marketa Vondroušova, koja je u prvom kolu svladala Egipćanku Mayar Sherif sa 6:4 6:2.

Komentari

Povezano