Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Wrexham osvojio titulu i osigurao promociju

Velški Wrexham, klub specifičnog upravljačkog modela i vizije o kojoj smo nedavno detaljnije pisali, je u trećoj sezoni pod novim vlasnicima konačno stigao do titule i promocije! Jučerašnjom 3:1 pobjedom nad Boreham Woodom klub je nakon 45 kola, odnosno jedno kolo prije kraja prvenstva, stigao na rekordnih 110 bodova, te nedostižnih +4 iznad prvog pratitelja i rivala Notts Countyja. Još jednom se čovjekom odluke pokazala klupska superzvijezda Paul Mullin, drugi strijelac engleske National League, koji je u pobjedu ugradio svoj 37. i 38. ligaški pogodak ove sezone.

Nakon što je u prvoj sezoni pod novim vlasnicima, hollywoodskim zvijezdama Ryanom Reynoldsom i Rob McElhenneyjem, za jedan bod zaostao za zadnjim play-off mjestom, prošle su sezone završili na drugom mjestu, te u doigravanju ispali od Grimsbyja. National League, 5. razred engleskog nogometnog sustava i najviši rang u kojem sudjeluju i poneki poluprofesionalni klubovi, se inače smatra jednom od najtežih liga za izboriti promociju, jer samo prvak se direktno plasira u League Two. Narednih 6 momčadi po završetku regularnog dijela prvenstva razigravaju za još jednom mjesto u višem razredu, dok čak četiri od 24 momčadi ispadaju u rang niže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najstarijih klubova na svijetu (osnovan 1864.) tako se nakon 15 godina čekanja vraća u viši rang, a preostaje vidjeti dokle tamo može klub koji je, kako smo to i sami nedavno zaključili, ozbiljno prerasao svoju dosadašnju konkurenciju.

Komentari

Povezano