Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

WTA ljestvica ima novi broj 1; Ostapenko ponovno svladala Swiatek

Nakon točno 75 tjedana provedenih na prvom mjestu WTA ljestvice, Iga Swiatek je svrgnuta s trona. Poljakinja je sinoćnjim porazom od Jelene Ostapenko u osmini finala US Opena, to mjesto prepustila Aryni Sabalenki.

Iako je Swiatek osvojila prvi set sa 6-3, do kraja meča je osvojila tek dva servis gema od njih osam te je preostala dva seta izgubila sa 6-3 i 6-1. Bio je ovo 51. meč kalendarske godine u kojem je Poljakinja povela s 1-0 u setovima te prvi kojeg je izgubila. Ostapenko je tako potvrdila da Swiatek ima problema s tenisačicama koje imaju razorne udarce te joj ne ostavljaju mnogo prostora i vremena da reagira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvijka je tako povela s 4-0 u međusobnim mečevima, a u četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanke Coco Gauff.

19-godišnja Gauff je nakon dva sata tenisa svladala Dankinju Caroline Wozniacki sa 6-3 3-6 6-1. Povratnica na Tour je odlučila da joj je to zadnji meč u 2023. godini te će se spremiti za Australian Open dogodine.

Prvo Grand Slam četvrtfinale nakon čak 14 godina, izborila je Sorana Cirstea. Nakon što je u trećem kolu izbacila treću tenisačicu svijeta Elenu Rybakinu, Rumunjka je u osmini finala svladala olimpijsku pobjednicu Belindu Benčić s dva puta po 6-3. Samo je naša Mirjana Lučić imala duži ”post” između dva plasmana u Grand Slam četvrtfinale (18 godina između Wimbledona 1999. godine i Australian Opena 2017.).

Cirstei će se u četvrtfinalu suprotstaviti Karolina Muchova koja je sa 6-3 5-7 6-1 bila bolja od Kineskinje Xinyu Wang. Muchova i Cirstea su ove godine igrale već tri puta, a Čehinja vodi s 2-1.

Već smo pisali o trijumfu Novaka Đokovića nad Bornom Gojom što je ujedno bilo i jedino ne-američko slavlje u jučerašnjim mečevima osmine finala. Srpskog tenisača u četvrtfinalu očekuje meč protiv Taylora Fritza koji je kao i Novak svladao kvalifikanta s 3-0 u setovima. Sa 7-6 6-4 6-4 je bio bolji od Švicarca Dominica Strickera te se sada nada kako bi mogao poboljšati međusobni omjer protiv Đokovića koji u ovom trenutku iznosi 0-7.

U drugom četvrtfinalu ćemo gledati sveamerički sraz. Nakon što je prošle godine igrao polufinale na ovom turniru u kojem je s 3-2 u setovima izgubio od kasnijeg pobjednika Carlosa Alcaraza, Frances Tiafoe je na pragu ponavljanja tog rezultata. 10. tenisač svijeta nije imao naročitih problema protiv još jednog kvalifikanta Rinkyja Hijikate te ga je pobijedio sa 6-4 6-1 6-4.

Njegov protivnik će biti Ben Shelton. Mladi Amerikanac je u New Yorku impresionirao tako što je postavio rekord po najbržem servisu. On je jučer, u jedinom meču koji nije završio u tri seta, sa 6-4 6-3 3-6 6-4 svladao sunarodnjaka Tommyja Paula kojemu se tako osvetio za četvrtfinalni poraz na Australian Openu.

Ovo mu je drugo četvrtfinale sezone nakon što je do iste faze stigao na spomenutom Australian Openu, a zanimljivo je da ni na jednom jedinom turniru van ta dva, nije prošao dalje od drugog kola.

Komentari

Povezano