Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

WTA završnica: Sabalenka deklasirala Sakkari; Pegula nastavila nevjerojatan niz

Sinoć je u Cancunu započela WTA završnica na kojoj nastupa osam najboljih tenisačica iz ove sezone. Turnir je otvoren mečevima u skupini ”Bacalar”.

Prve su na teren izašle četvrta tenisačica svijeta Elena Rybakina i peta Jessica Pegula. Amerikanka je još jednom potvrdila da kada osvoji prvi set ne gubi pa je tako pobjedom od 7:5 6:2 došla do omjera od 48-0 ove sezone nakon osvojenog uvodnog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je gubila s 5:3 u prvom setu, Jessica je osvojila 10 od sljedećih 12 gemova i tako došla do četvrte uzastopne pobjede u mečevima protiv TOP 10 tenisačica što je njezin najdulji pobjednički niz u karijeri.

Nakon njih je na teren izašla najbolja tenisačica svijeta, Aryna Sabalenka, koja je jednostavno “pregazila” Mariju Sakkari. Konačan rezultat od 6:0 6:1 sve govori. Bio je to njihov treći meč ove sezone i treća pobjeda Bjeloruskinje koja je Grkinji u tim susretima prepustila ukupno tek 11 gemova.

Zanimljivo je da je ovo treća uzastopna WTA završnica u kojoj se sastaju ove dvije tenisačice, a Sakkari vodi s 2-1. Također valja istaknuti da je ovo bio prvi meč završnice nakon 12 godina koji je završio tako što je jedna tenisačica osvojila tek jedan ili nijedan gem. Tada je Samantha Stosur sa 6:1 6:0 pobijedila Na Li.

Komentari

Povezano