Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Young Boys uvjerljiv, Braga preživjela Atenu

Liga prvaka večeras je dobila tri nova sudionika. Nakon, uzvratnih utakmica doigravanja u grupnu fazu najjačeg europskog klupskog natjecanja plasirali su se Young Boys, Braga i Galatasaray.

Galatasaray – Molde 2:1 (3:2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galatasaray je iz Norveške donio veliku prednost uoči uzvrata. U utakmici u kojoj nisu briljirali slavili su 3:2 čime su uoči uzvratne utakmice bili veliki favoriti za prolaz. Uz sitne poteškoće Galatasaray je upisao novu pobjedu i potvrdio prolazak.

Galatasaray je odlično krenuo u susret i poveo u sedmoj minuti. Nakon prekršaja Martina Ellingsena siguran izvođač kaznenog udarca bio je Mauro Icardi.

Molde je nadu vratio u 66. minuti. Emil Breivik je dao loptu do Eirika Hestada na rubu kaznenog prostora koji ukupni rezultat smanjuje na 4:3. U 81. minuti Veton Berisha zabija pogodak kojeg je VAR poništio zbog zaleđa.

Treća minuta sudačke nadoknade riješila je pitanje prolaska. Bivši igrač Manchester Cityja Angelino iz slobodnog udarca postiže pogodak kojim je turska momčad potvrdila ulazak u grupnu fazu.

Panathinaikos – Braga 0:1 (1:2)

Grci su u prvoj utakmici golom u sudačkoj nadoknadi ostvarili i više nego aktivan rezultat pred uzvrat. Danas su pred 70 tisuća navijača u Ateni tražili pobjedu kojom bi ušli u grupnu fazu Lige prvaka nakon 13 godina. U tome nisu uspjeli i Braga je novom pobjedom potvrdila prolazk.

Najbolju priliku u prvom dijelu domaćini su propustili u trećoj minuti nadoknade. Tada je Matheus Magalhaes odlično obranio udarac glavom Georgiosa Vagiannidisa.

Novu sjajnu intervenciju Magalhaes je imao u 54. minuti. Nakon brze kontre Sebastian Palacios je dobro opalio, ali je još jednom odlično reagirao Brazilac na golu Brage.

Trenutak odluke dogodio se u 83. minuti. Bruma je iskoristio manjak igrača u obrani domaće ekipe i lijepom završnicom pogodio za ukupnih 1:3 i rješenje pitanja pobjednika.

Young Boys – Maccabi Haifa 3:0 (0:0)

U uzvratu jedine utakmice doigravanja u kojoj nije bilo golova Young Boys je tražio povratak u grupnu fazu Lige prvaka nakon jedne godine izbivanja. Predvođeni domaćim navijačima uspjeli su doći do uvjerljive pobjede i grupne faze.

Veliku prednost Švicarci su ostvarili s dva brza gola sredinom poluvremena. Cedric Itten je u 23. minuti bio najviši nakon centaršuta, dok je pet minuta Abdoulaye Seck nespretno poslao loptu u svoju mrežu.

Pitanje prolaska riješeno je u prvoj minuti drugog dijela. Tada je Filip Ugrinić lijepo pogodio s ruba kaznenog prostota za 3:0 i prolazak Young Boysa u grupnu fazu Lige prvaka.

Komentari

Povezano