Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Yun-Ju Lin prejak za Andreja Gaćinu u drugom kolu Olimpijskih igara

Andrej Gaćina nije se u utorak uspio probiti u treće kolo stolnoteniskog turnira na Olimpijskim igrama. Porazio ga je Yun-Ju Lin s 4-0 u setovima (11:4, 11:9, 11:9, 11:6).

Zadranin je u meč protiv osmog stolnotenisača svijeta ušao kao veliki autsajder te se već u prvom setu vidjelo i zašto. Tajpežanin je u prvom setu Gaćini prepustio samo četiri poena te je tako rano pokazao da neće puno prilika dozvoliti Hrvatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je ipak Gaćina zaigrao nešto bolje te je dva puta imao tri poena prednosti (5:2 i 7:4), no na kraju seta Tajpežanin je ponovno zaigrao bolje te je od vodstva 9:8 za Gaćinu osvojio tri poena u nizu čime je set osvojio s 11:9. Tako je poveo sa 2-0 u setovima.

I u trećem setu je Gaćina propustio veliku prednost. Imao je 5:1 nakon kojih Lin osvaja pet poena u nizu što tjera Gaćinu na minutu odmora. Nakon toga Zadranin osvaja tri poena u nizu za 8:6, ali od tog momenta do kraja seta osvaja još samo jedan poen te gubi set s 11:9.

I u četvrtom je setu odnos snaga bio izjednačen, no opet je kao pobjednik izašao Tajpežanin koji je Gaćinu svladao s 11:6. Tako se plasirao u treću rundu gdje čeka pobjednika meča između Darka Jorgića i Liama Pitchforda.

Gaćini sada slijedi turnir u timovima gdje Hrvatska igra protiv Južne Koreje. U slučaju pobjede, hrvatski stolnotenisači išli bi na najdominantniju ekipu na svijetu, Kinu.

Komentari

Povezano