Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Yuto Horigome obranio zlato u skateboardingu

Drugo olimpijsko finale skateboardinga u povijesti u disciplini street pripalo je Japancu Yutu Horigomeu koji je tako obranio naslov iz Tokia. Srebrni i brončani su završili amerikanci Jagger Eaton i Nyjah Hutson.
Nakon prvog kruga run sekcije u vodstvu su bila dva Japanca, prvi Sora Shirai i drugi olimpijski pobjednik iz Tokija Yuto Horigome, na trećem mjestu završio je Slovak Richard Tury, dok je nadomak medalje ostao Brazilac Kelvin Hoefler.

U drugom krugu run sekcije oba Japanca su doživjela pad sa skateboarda tako da su primat u poretku preuzeli Amerikanci Nyjah Huston na prvom i Jagger Eaton na drugom mjestu, dok je Shirai pao na treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga otpočela je trik sekcija gdje je svaki skater morao proći pet trikova. Iako su Japanci izvodili nevjerojatne trikove u prvoj sekciji vodeća dvojka ostala je netaknuta, a Horigome je zamjenio Shiraia na trećoj poziciji.

Iznenađujuće, ali oba Japanca su pala prilikom drugog trika, te zbog tog dobili ocjenu 0.00, dok je na vrhu situacija ostala nepromjenjena. Prvi je bio Hutson sa ukupnim rezultatom 279,38, a Eaton je imao 278,59.

U trećem krugu trikova svi skateri iz vodeće četvorke su izgubili ravnotežu i izveli nevažeći trik, a to je poslužilo Hoefleru da dođe na treće mjesto, a na četvrto mjesto došao je Kanađanin Cordano Russell koji je dugo vremena provao otpisan na posljednjem, osmom mjestu.

Predzadnji krug obilježio je Eaton koji je izveo najbolje ocjenjen skok do tada, 95,25, te tako preuzeo vodstvo , dok je Shirai izveo skok za, također impresivnih, 94,21 što ga je postavilo na treće mjesto.

Došao je trenutak za zadnje trikove svakog skatera. Olimpijski pobjednik u skateboardingu Horigome trebao je 96,99 za preuzimane vodstva što to je bilo malo vjerojatno. Tako su mislili svi, ali ne i Horigome, koji je dobio nevjerojatnih 97,08 za svoj sjajan skok i tako preuzeo vodstvo.

Tada je na start došao Hutson koji je napravio kobnu grešku i morao se zadovoljiti brončanim odličjem. Sve se svelo na zadnji skok u kojem je Eaton pao sa skatea što je značilo kako je on srebrni, a Horigome zlatni.

Japanac je tako ostao jedini olimpijski pobjednik u street disciplini skateboarda, a vjerojatno ćemo ga gledati i u Los Angelesu 2028.

Komentari

Povezano