Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zabok dobro namučio Cibonu

Posljednja utakmica 4. kola najjače hrvatske košarkaške lige donijela nam je u Zaboku dvoboj istoimenog domaćina te zagrebačke Cibone.

Oko 400-tinjak okupljenih gledatelja gledalo je zanimljivu i na trenutke neizvjesnu košarku. Ti trenuci najprije su trajali do tri minute pred kraj prve četvrtine, kada Vukovi do sirene koja označava kraj prvih deset minuta rade seriju 10:0 te na prvi odmor odlaze s vodstvom 31:17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavili su košarkaši Cibone u dobrom ritmu i početkom druge četvrtine, pa slobodnim bacanjima Ivana Majcunića u 15. minuti stigli do 42:24. Tada se međutim bude domaćini, koji na krilima Zaca Owensa do krajs prvog poluvremena smanjuju na 49:44.

Držali su Cibosi jednoznamenkastu prednost kroz gotovo čitavu treću dionicu, da bi tricom Ivana Perasovića otisli na +11 (67:56) u 28. minuti, ali to kao da je razljutilo Zabočane i njihovog kapetana Antonija Črnjevića, koji je najviše potegao u 11:1 seriji za 68:67 Cibone uoči posljednjih deset minuta.

Črnjevićevim polaganjem te sa šest pogođenih bacanja Emila Savića domaćini otvaraju posljednju dionicu te odlaze na 75:68 u manje od dvije minute igre. U to vrijeme isključen je gostujući strateg Jakša Vulić, a to kao da je motiviralo njegove igrače koji su do kraja utakmice Zaboku dopustili da ubaci svega tri poena, a sami postigli 21 za konačnih 89:78.

Cibonu, koja je prednost izgradila u skoku (46:30) te bolje šutirala iz igre, predvodio je Aleksandar Aranitović s 22 poena i 12 skokova, 17 poena dodao je Perasović, a za Zabok je 15 ubacio Savić.

Komentari

Povezano