Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zabok potpisao četiri nova igrača

Već više od mjesec dana nije bilo nikakvih vijesti iz Zaboka, jedinog u prva tri ranga hrvatske košarke iz Zagorja, da bi jučer u jednome dani predstavili čak četiri nova igrača.

Ante Šustić se tako nakon dvije godine igranja u Španjolskoj i šest godina u SAD-u vraća na hrvatske parkete, gdje je još kao junior nastupao za Mislav i Adriatic. Riječ je o 209 cm visokom centru rođenom 1997. godine u Splitu, koji je nakon završetka studija na američkom sveučilištu Central Missouri pronašao angažman u španjolskom trećeligašu Aquimisa Garbajosa, da bi prošlu sezonu učinio korak naprijed te nastupao u tamošnjoj drugoj ligi za TAU Castello, gdje je bilježio 1.4 poena po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz premijerligaškog konkurenta Furnira stigao je Emil Savić, 200 cm visoki 25-godišnji krilni igrač, koji je za klub iz zagrebačke Dubrave prošle sezone bilježio 5.9 poena i 1.8 skokova po utakmici. Ranije u karijeri nosio je dres Rudeša, španjolskih četvrtoligaša Torrelodones, Burgosa i druge momčadi Valencije, potom njemačkog Karlsruhea, Gorice te španjolskog trećeligaša Marbelle.

Savić će se za minute na krilnoj poziciji boriti s 20-godišnjim Lukom Damjanićem, koji u Zabok stiže iz zagrebačke Mladosti, gdje je proveo posljednje tri sezone. Ovaj 195 cm visoki igrač prošle je sezone u Prvoj Ligi bilježio 4.9 poena i 3.7 asistencija u prosjeku po susretu. Prošao je omladinski pogon Cedevite te bio članom U20 reprezentacije Hrvatske prošloga ljeta na Eurobasketu u Crnoj Gori.

Konkurenciju na šuterskoj poziciji pojačati će Luka Cvitanović, 23-godišnji zagrebčanin visok 192 cm, koji je prošle sezone branio boje Dinama, bilježivši u prosjeku 3.8 poena. Nakon odrađenog juniorskog staža u Ciboni, nastupao je još za Furnir te Hermes Analiticu.

Komentari

Povezano