Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zabok uvjerljiv protiv Bosca u utakmici s 25 pogođenih trica

Zanimljivu utakmicu na otvaranju 9. kola FAVBET Premijer lige odigrali su u Zaboku istoimeni domaćin te momčad Bosca, a 300-tinjak prisutnih gledatelja moglo je vidjeti brzu i dinamičnu košarku, s ukupno 25 ubačenih trica na obje strane terena.

Nakon početnog vodstva Zaboka, gosti preokreću rezultat sredinom prve četvrtine i serijom 14:2 stižu do lijepe prednosti od 20:12. Malo su se domaćini potom pribrali te su polaganjem Zaca Owensa sa zvukom sirene zaključili prvu dionicu sa zaostatkom 31:25. Dobro gosti ulaze i u nastavak, pa 2+1 akcijom Marata Kosa dolaze do 39:31 nakon tri minute igre, ali tu su i stali te su do kraja poluvremena ubacili svega četiri poena, a primili 20, pa Zabok s 51:43 odlazi na veliki odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija Zaboka nastavila se i s drugim poluvremenom, u koje su ušli s 12 ubačenih poena u prve tri minute, a prekida ju tricom Toni Jelenković za 63:46. To je bio samo tračak nade za Bosco, budući da domaćini dvije minute potom već imaju +20, a u posljednjih deset minuta ulaze s prednošću 76:55. Još tri puta do kraja susreta su košarkaši Bosca smanjivali zaostatak na manje od 20 poena, ali to je bilo sve što uspjeli napraviti da bi eventualno zaprijetiti raspoloženim košarkašima trenera Ivana Tomasa, koji na koncu slave sa 106:72.

Sjajnu utakmicu je za Zabok odigrao Dino Cinac, ubilježivši 17 poena, 15 skokova i pet asistencija, a najbolji strijelci su s po 19 poena bili Antonio Črnjević i Owens. Za goste je 23 poena ubacio Ante Krapić, a 18 koševa i šest asistencija upisao je Jelenković, koji je učinkom tijekom ovog susreta stigao do 1200 ubačenih poena i 500 pokušaja za tri poena u svojoj 134. utakmici u Premijer Ligi.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano