Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zaboravite na strance – Dario Bel sudi finale Hrvatskog kupa

Iz Hrvatskog nogometnog saveza, točnije njihovog sudačkog pododjela, očito su procijenili kako je prošlo dovoljno vremena od afere VAR leaks, te su arhivirali svoje obećanje kako će do kraja sezone sve derbije hrvatskog klupskog nogometa suditi stranci.

Zaključak je to koji se sâm od sebe nameće nakon što su za prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Rijeke delegirani hrvatski suci. Dario Bel tako će biti glavni arbitar utakmice koja je na rasporedu u srijedu u Maksimiru. Pomoćnici će mu biti Kristijan Novosel i Kruno Šarić, a četvrti će sudac biti Jakov Titlić. U VAR sobu će pak Duje Strukan i Bojan Zobenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bel je ove sezone već sudio utakmicu između Rijeke i Dinama, a bio je to ogled 24. kola kada je Dinamo slavio 1:0 pogotkom Frana Brodića iz jedanaesterca u završnim minutama utakmice. U sklopu navedene afere kada su u javnost izašle snimke komunikacije sudaca za vrijeme utakmica, jedna od “zanimljivijih” situacija stigla je baš s ove utakmice. Tada je naime glavni sudac kočijaškim psovkama komentirao pogodak Rijeke za 0:1, a koji je nakon pregleda VAR sobe opravdano poništen zbog zaleđa nesuđenog strijelca Mirka Marića.

Osječki sudac kasnije se obratio javnosti povodom svoje reakcije, rekavši kako se ljutio sam na sebe jer je prekršaj iz kojeg je Rijeka stigla do poništenog pogotka trebao biti okarakterizan prekršajem u korist Dinama. U istoj je utakmici Bel komentirao i građu strijelca pobjedničkog pogotka riječima: “Vidi ovog Brodića debelog”.

Nejasno je zašto su iz HNS-a odstupili od dodjele stranih sudaca kojima je dano povjerenje za dvije utakmice između Hajduka i Dinama (ligaški dvoboj i susret polufinala Kupa), te srazove Rijeke i Hajduka odnosno Rijeke i Dinama. Odgovorni ljudi su, kao i obično, odabrali ne komunicirati svoje odluke javnim kanalima.

Šira javnost nije imala gotovo nijedan prigovor na suđenje njemačkih, talijanskih, rumunjskih i mađarskih sudaca u spomenutim utakmicama, dok je zbog već ukorijenjenog nepovjerenja javnosti prema domaćim sucima već samo delegiranje i povratak na domaća imena “uzburkalo vode”.

Komentari

Povezano