Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar do devetog naslova u Kupu uz povijesni učinak Božića

U sedmom međusobnom finalu Kupa Krešimira Ćosića sastali su se košarkaši Cibone i Zadra, a do svog devetog naslova stigli su igrači Zadra čime se njihov klub izjednačio s brojem titula u ovom natjecanju sa svojim večerašnjim suparnicima.

Također, Lovro Mazalin i Karlo Žganec svojim su šestim naslovom u Kupu stigli do drugog mjesta na ljestvici igrača s najviše naslova u Krešinom kupu, zajedno s Josipom Vrankovićem, a jedan više ima tek Nikola Prkačin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdu prvu četvrtinu odigrale su obje momčadi, s tek 23 ukupno ubačena poena, a Zadrani su momentum u igri okrenuli na svoju stranu od polovice druge četvrtine, kada su s pet ubačenih trica napravili seriju 17:3, koju je poenima za 38:27 prekinuo Krešimir Radovčić, a tim se vodstvom Zadra otišlo na veliki odmor.

Cibona je nešto bolje odigrala kroz treću četvrtinu, u dva navrata stigli i do četiri poena zaostatka, da bi Luka Božić praktički sa zvukom sirene pogodio tricu za zadarskih 61:54 uoči posljednjih deset minuta. Neuvjerljive napadačke akcije i nervoza s obje strane obilježile su ulazak u posljednju dionicu, da bi Božić nakon četiri minute igre vratio Zadranima dvoznamenkastu prednost (67:56).

Do konca susreta košarkaši Zadra uspjeli su zadržati mirnoću i na koncu slavili sa 80:68. Predvodio ih je Božić s triple-double učinkom od 27 poena te po 10 skokova i asistencija, te je postao prvi igrač s takvim učinkom u finalu Kupa, a 19 poena dodao je Arijan Lakić. Za Vukove je 17 poena ubacio Radovčić.

Komentari

Povezano