Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar dobio organizaciju Europskog prvenstva 2025. godine

Od 12. do 19. listopada iduće godine, Zadar, točnije dvorana u sklopu Višnjika namjenjena stolnom tenisu bit će domaćin najboljih europskih stolnotenisača.

Odluku je danas Hrvatskom stolnoteniskom savezu obznanila Europska stolnoteniska federacija, što znači da će Hrvatska ponovno biti domaćin ovog velikog natjecanja i to nakon 23 godine!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSTS-a, legendarni Zoran Primorac, istaknuo je sljedeće:

Europska federacija je dala je povjerenje Savezu, odradili smo dobar odličan posao od Izvršnog odbora do ureda koji je sve to pripremio. Prepoznali su nas kao partnere, a prema njihovim riječima prezentacija kandidature je bila izvrsna.
Nama ovo jako mnogo znači, ovo je velik projekt. Pogotovo u vrijeme kada se boriš za medijski prostor, a to je bolna točka većine sportova u Hrvatskoj. Ovo EP dat će nam priliku da se prezentiramo europskoj i hrvatskoj javnosti. Pogotovo Zadru, koji ima dugu stolnotenisku tradiciju.

Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a

Zanimljivo, ovo natjecanje ima i povijesno simboličku notu, jer baš Zadar je još 1971. godine bio domaćin prvog turnira najboljih europskih stolnotenisača i stolnotenisačica na kojem se igralo za nagradni fond, a sudionici tog turnira bili su i ponajbolji hrvatski stolnotenisači u povijesti, Antun Tova Stipančić i Dragutin Šurbek.

Bit će ovo dobra prilika da se domaća publika upozna s najboljim europskim, a i hrvatskim stolnotenisačima i stolnotenisačicama, koja nastavlja niz dobrih vijesti za hrvatski stolni tenis nakon što su mlađi seniori na Europskom prvenstvu održanom u Skopju, Hana Arapović, Ivor Ban i Borna Petek, osvojili zlato i tri bronce.

Komentari

Povezano