Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar drugom pobjedom protiv Dubrave osigurao polufinale

Započeli su drugi susreti četvrtfinala doigravanja hrvatske Favbet Premijer lige, a prva odigrana revanš utakmica bila je između Dubrave koja je ugostila košarkaše Zadra. Nakon što su Zadrani u četvrtak kod kuće 78:61 pobjedom poveli 1-0 u seriji, danas su ponovno bili bolji od svog protivnika te su slavili rezultatom 90:78.

Obje momčadi su šuterski raspoloženo otvorile dvoboj, no bolji su bili domaćini koji su na polovici prve dionice ostvarili vodstvo od pet poena koje su uspjeli održati sve do zadnje minute četvrtine. Pri rezultatu 20:15 gosti su odgovorili dvojkama Marka Ramljaka i Lovre Mazalina koji su zaslužni za minimalni deficit svoje ekipe pri završetku prvih deset minuta. Podsjetimo, Dubrava je u ovom razdoblju više nego utrostručila svoj učinak iz prve utakmice kad je postigla svega šest poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadrani su početkom druge šihte iskoristili nekoliko nerealiziranih šuteva Furnira te po tek drugi put preuzeli vodstvo. Domaćini nisu posustali pri deficitu te su nastavili s ispucavanjem velikog volumena trica na pogon kojih su se održali u egalu većim dijelom četvrtine, no Zadar je kaznio svaku protivničku grešku te otišao na odmor s 47:41 vodstvom.

Dvoznamenkasti igrači vodeće ekipe na poluvremenu bili su Luka Božić (15 poena) i Ramljak (11 poena). Predvodnici Dubrave, koja je nakon 20 minuta ispucala više šuteva za tri nego za dva poena, bili su Mateo Vidović i Toni Ročak s deset poena.

Domaćini, koji su ususret ovoj utakmici bili veliki autsajderi za pobjedu, ni u nastavku nisu posustajali te su predvođeni osam uzastopnih poena 19-godišnjeg Stellana Vasilija Rajaofera smanjili na svega -2. Iskusni Zadrani su u drugoj polovici treće dionice ponovno pronašli svoju standardnu igru te su pred posljednjih deset minuta otišli s dotad najvišim vodstvom od devet poena razlike pri rezultatu 68:59.

Gosti su se na koncu ipak pokazali kao momčad koja je odigrala boljih 40 minuta. Iako je Dubrava opet pokazala život smanjivanjem na -5, Zadar je svaki put imao još snažniji odgovor koji je sad odveo pitanje pobjednika u njihovu korist. Njihovo vodstvo je četiri minute prije kraja otišlo na nedostižnih +12, a finalni rezultat bio je 90:78.

Najbolji strijelci Zadra bili su Božić (23 poena i šest skokova), Ramljak (15 poena i pet skokova) i Mazalin (15 skokova i sedam skokova).

Prvo ime Dubrave bio je Toni Ročak s 18 poena i osam skokova, dok je Karlo Vragović dodao 15 poena.

Ovom pobjedom sastav Danijela Jusupa ostvario je nastup u polufinalu ovosezonskog doigravanja gdje će njihov protivnik biti pobjednik serije Cedevite Juniora i Dinamo Zagreba.

Cup tree provided by Sofascore
Komentari

Povezano