Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar kažnjen zatvaranjem dijela tribine u ključnom susretu protiv Partizana

Košarkaši Zadra večeras gostuju u Skopju kod MZT-a u susretu 24. kola ABA lige, veoma bitnom u njihovim težnjama ka plasmanu u doigravanje. Dok su se oni spremali za taj dvoboj, na adresu Obala kralja Tomislava 1, Zadranima je stigla kazna zbog propusta u organizaciji prošlotjedne utakmice protiv Igokee m:tel.

Disciplinski sudac Hrvoje Vidan je donio odluku da se Zadar kazni u iznosu od 11.000 eura te potpunim zatvaranjem donjeg dijela teleskopske tribine koja se nalazi iza koša gostujuće ekipe i istog dijela tribine sa suprotne strane terena u sljedeće 3 domaće utakmice u natjecanju. Vidan je takvu odluku donio iz dva razloga – zbog toga što su navijači tijekom utakmice vrijeđali suce te jer je za vrijeme utakmice na teren ubačen tvrdi predmet koji je u glavu pogodio glavnog trenera KK Zadra, Danijela Jusupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadru su do kraja regularnog dijela sezone ABA lige preostala dva gostovanja (MZT i Cibona) te jedno domaćinstvo i to u utakmici zadnjeg kola protiv Partizana. Taj susret bi vrlo lako mogao odlučivati o Zadrovom plasmanu u doigravanje jer oni u ovom trenutku zauzimaju 7. mjesto s omjerom 10-13, dok identični omjer ima i osmoplasirani Studentski Centar. Samo jednu pobjedu manje od njih imaju Split i Cibona, a mjesta u doigravanju ima za samo dvije od četiri navedene momčadi.

U slučaju da košarkaši Zadra izbore doigravanje, domaću utakmicu četvrtfinala bi također igrali pod praznim dijelom tribina, a u slučaju da ga ne izbore, kazna bi se prenijela na prve dvije utakmice sljedeće sezone.

Komentari

Povezano