Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar nakon -12 na poluvremenu uvjerljivo slavio protiv Splita

32. i predzadnje kolo Favbet Premijer lige donijelo nam je dvoboj dvije najbolje momčadi lige. U Dvorani Krešimira Ćosića prvoplasirani Zadar slavio je protiv drugoplasiranog Splita rezultatom 93:74.

Zadrani, koji su u ovaj susret ušli nakon svega dva dana odmora od ispadanja iz doigravanja ABA lige od Budućnosti, dobro su na samom početku parirali šuterski raspoloženim košarkašima Splita koji su ubacili tri trice u prvih pet minuta susreta. Ipak, razlika u energiji u korist Splićana bila je sve uočljivija te su na pogon agresivne obrane i devet poena Vite Kučića i Shannona Shortera ostvarili vodstvo od 12 poena pri odlasku na pauzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je za očekivati da će košarkaši Zadra odigrati bolje drugo poluvrijeme, no uslijedio je pravi napadački stampedo. Domaćini su se probudili i 28:12 nizom u potpunosti odveli rezultat u svoju korist. Sastav Slavena Rimca, koji zbog pravila naše lige ne smije igrati svoja tri Amerikanca u isto vrijeme na parketu, bio je bio fizički nadigran od strane visoke i iskusne petorke Zadra koja ih je zaustavila na svega 33 posto šuta iz igre u trećoj dionici. Na njihovu sreću, Split je na samom kraju četvrtine ublažio deficit od sedam razlike vlastitim 6:0 nizom koji ih je doveo do egala pred zadnjih 12 minuta na rezultatu 62:61.

Unatoč posve neodlučenom rezultatu, domaćini su nastavili u istom tonu te su ubrzo na krilima brzih sedam poena Lovre Mazalina otišli na dotad njihovo najviše vodstvo od devet razlike. Gosti su reagirali timeoutom, no on nije pomogao tada jasno psihološki isključenim košarkašima Splita. Uslijedile su četiri uzastopne trice Arijana Lakića koje su odvele Zadrane na +19 i presudile pitanje pobjednika.

Za ekipu Danijela Jusupa najviše poena upisao je Lakić s 19 (6/10 za tri poena), dok smo gledali još jednu briljantnu partiju Luke Božića sa 17 poena i 11 asistencija. Žute je predvodio Shannon Shorter s 21 poenom i osam skokova.

Ovime je Zadar i matematički potvrdio ”jedinicu” pred doigravanje, dok će Split tamo ići kao drugi.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano