Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar: “Nikoga iz našeg kluba nisu zvali na spektakl za Dražena”; Aco Petrović: “Evo dokaza koji govori sam za sebe”

Drame na hrvatskoj košarkaškoj sceni nisu zaobišle niti utakmicu koja je trebala biti sjećanje na jednog od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena, Dražena Petrovića.

Riječ je o memorijalnoj utakmici planiranoj za 5. rujna u Areni Zagreb povodom onog što bi bio 60. rođendan velikana iz Šibenika, a u kojoj će se sučeliti reprezentacija Hrvatske i selekcija Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj dolazak potvrdile su NBA zvijezde Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac, a uz njih i bivši NBA igrači Damjan Rudež te Gordan Giriček. Osim sportskog aspekta, ova utakmica ima i kulturnu vrijednost jer slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića, čije ime ostaje sinonim za izvanredan talent, predanost i inspiraciju. Sve u svemu, ova utakmica će biti ne samo sportski događaj, već i prilika za zajedničko sjećanje, kao i prilika za promicanje vrijednosti košarke i sporta općenito.

Da to ipak ne može biti bez kontroverzi, pokazao je primjer Košarkaškog kluba Zadar koji je, prema riječima Draženovog brata i organizatora turnira Aleksandra Petrovića, odbio pustiti svoju dvojicu igrača Marka Ramljaka i Lovru Mazalina na utakmicu zbog klupskih obaveza.

Uslijedilo je prepucavanje putem medija, da bi jutros sam Zadar na svojim stranicama objavio demantij, navodeći kako nikada nisu dobili službeni poziv za sudjelovanje igrača na utakmici za Dražena.

Ipak, da je riječ o notornoj laži dokazao je sam Aleksandar Petrović tridesetak minuta kasnije, kad je na svojem profilu na društvenoj mreži X objavio screenshot službenog emaila sportskog direktora Zadra Denisa Plesića koji je Hrvatskom košarkaškom savezu potvrdio kako njihovi igrači nisu u mogućnosti doći na utakmicu zbog obveza s klubom na turniru u Austriji.

Zbog čega se KK Zadar odlučio braniti lažima, još uvijek nije poznato, no ovaj uvod definitivno baca ljagu na ono što je trebao biti spektakularan sportski događaj u čast jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.

Komentari

Povezano