Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar obranio titulu prvaka Hrvatske

Orilo se večeras, kao i prošle sezone u dupkom punoj zadarskoj Dvorani Krešimir Ćosić gdje su košarkaši Zadra s visokih 93:66 pobijedili Split i s ukupnih 3:2 u finalnoj seriji po peti puta u 17. pokušaju osvojili naslov prvaka Hrvatske. Ovo je i treći puta u povijesti da je Zadar osvojio dvostruku krunu, nakon što su u veljači podigli trofej Kupa Krešimira Ćosića.

Prva četvrtina protekla je u blagoj dominaciji Zadra, a zaključena je tricom Arijana Lakića sa zvukom sirene za 26:18. Početkom druge dionice Zadrani su još malo podigli ritam i tricom Marka Ramljaka za 34:22 nakon dvije i pol minute prisilili Slavena Rimca da pozove minutu odmora. Nije ni to pomoglo Žutima koji su svoje sljedeće poene ubacili tek dvije i pol minute kasnije, a potom se utakmica malo razvodnila, u čemu su se domaćini bolje snašli i na poluvrijeme otišli s velikih 49:31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S pet trica u prve tri minute drugog poluvremena Zadrani su već tada stavili točku na i večerašnje utakmice te je do kraja iste bilo samo pitanje s kojom će razlikom na semaforu završiti.

Luka Božić je s 19 poena i devet asistencija predvodio strijelce Zadra, poen manje ubacio je Lakić, jednako koliko je Shannon Shorter ubacio za Split.

Komentari

Povezano