Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar od muke do slavlja i nazad

Pravi emocionalni Roller Coaster doživjeli su navijači Zadra u večerašnjoj utakmici 11. kola ABA Lige protiv Borca. Momčad iz Čačka na kraju je odnijela pobjedu s Višnjika, te su se obje momčadi izjednačile na osmom mjestu ljestvice s omjerom 5-6.

Kako su stvari na parketu Dvorane Krešimir Ćosić izgledale u prvom poluvremenu malo tko je bio optimističan što se izgleda za pobjedu košarkaša Zadra tiče. Čak i rezultatski to nije loše izgledalo poslije prvih 20 minuta, pošto su gosti vodili s 40:37, ali napadi Zadra bili su jako nesuvisli, dok u obrani nisu imali rješenja za Amerikanca Ronalda Segua, koji je pogađao kako god je htio i stigao do 19 poena u prvom poluvremenu. S druge pak strane, dosta loše je u susret ušao Luka Božić, ubilježivši čak pet izguljenih lopti i ostavši bez poena u spomenutom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno bolje su zadarski košarkaši ušli u nastavak i ponajviše zahvaljujući raspoloženom Marku Ramljaku preuzeli vodstvo sredinom treće četvrtine, upravo njegovim ubačajem za 52:51, a sedam minuta prije kraja susreta došli su i do dvoznamenkaste prednosti 71:61.

Tada su i stali s igrom u oba smjera, pa je Borac dvije minute prije kraja ponovno stigao do vodstva 74:73, ponovno preko Segua koji je 39 sekundi prije kraja pogodio dva slobodna bacanja za 79:75.

Nakon dva precizna slobodna bacanja Darija Drežnjaka na jednoj te jednog Danila Tasića na drugoj strani, Arijan Lakić je pospremio jedan Ramljakov promašaj za 80:79 gostiju 18 sekundi prije kraja. Lopta dolazi do Segua, kojem ispada u aut pa Zadru ostaje 12 sekundi za napad za pobjedu. Božić je odlučio uzeti stvar u svoje ruke, ali zabio se u reket pa lopta, ali i pobjeda odlaze u ruke momčadi iz Čačka.

Segu je susret završio s 28 poena na čak 71% šuta iz igre, a najveću pomoć dao mu je Tylan Birts s 15 ubačenih koševa. Kod Zadra se s 18 poena, sedam skokova i šest asistencija istaknuo Ramljak, a poen manje ubacio je Lakić.

Komentari

Povezano