Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar ostao neporažen uvjerljivim slavljem protiv indisponirane Dubrave

Treće kolo Favbet Premijer Lige zatvoreno je u Dvorani Krešimira Ćosića gdje je Zadar slavio protiv gostujuće momčadi Dubrave uvjerljivim rezultatom 101:72. Ovom je pobjedom ekipa Danijela Jusupa ostala neporažena i zasjela na prvo mjesto tablice, dok Dubravu (sada na 1-2 omjeru) svega jedno mjesto dijeli od opasne zone ispadanja.

Unatoč činjenici da veliki favorit Zadar nije bio u najboljem izdanju na početku utakmice gubeći lopte i promašujući lake šuteve, nakon deset minuta imao je sigurno vodstvo. Dubravašima se obrana domaćina od samog starta pokazala enigmom – loših 4/13 iz igre u prvoj dionici sigurno nije ono što je trener Marijan Bagarić poželio od svoje momčadi na otvaranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 25:14 na malom odmoru je uslijedio nastavak istog jer su Zadrani ubrzo otišli na velikih +18. Slabašna Dubrava se još mučila s realizacijom, a fizički nadmoćan protivnik im je ponajviše radio probleme u reketu iz kojeg su lako realizirali ili izbacivali na otvorene šutere na trici. Znakove života Lavovi su ipak pokazali polovicom druge vrativši deficit na -13, no onda je opet uslijedio nalet domaćina koji su na poluvrijeme otišli s 51:30.

Zadar je kasnim 5:0 nizom pobijedio i treću četvrtinu (26:22), a unatoč odlučenom pitanju pobjednika pri vodstvu domaćina od preko 30 poena razlike treneri su odlučili isprazniti klupe i dati prilike ostatku rotacije svega dvije do tri minute prije kraja susreta.

Pobjednici su dobili izvrstan nastup od novopridošlog Vladimira Mihailovića koji je postigao 25 poena uz 4 zabijene trice. Tyler Wahl je imao double-double učinak od 19 poena i 14 skokova, dok je u zaboravnoj noći za Dubravaše njih predvodio Luka Babić s 18 poena (3/7 za tricu).

Zadrane u petak čeka okršaj u Slavoniji protiv Vrijednosnice Osijeka. S druge strane, Lavovi će kod kuće dočekati Alkar iz Sinja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano