Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar pao u produžetku kod Igokee

Košarkaši Zadra doživjeli su peti ovosezonski poraz u 9. kolu regionalne ABA Lige, nakon što su prosuli veliko vodstvo te poraženi nakon produžetka u Laktašima, kod jedinog BiH predstavnika u ovoj ligi, momčadi Igokee.

Fenomenalno prvo poluvrijeme odigrali su košarkaši Zadra. Sjajan protok lopte i pametna rješenja u napadu, te korektna obrana malo su po malo dizale zadarsku prednost, koja je nakon 20 minuta igre iznosila čak 16 razlike (52:36). Prve dvije minute nastavka ponudile su nam sličnu košarku, a tada Zadrani upadaju u veliku crnu rupu, pa u sljedećih pet minuta domaćini rade seriju 24:3 kojom prelaze u vodstvo 63:59. Ponovno se potom bude Zadrani, u posljednje tri minute treće četvrtine postižu 10 koševa, ne primaju niti jedan, pa se u posljednju dionicu ulazi sa zadarskim vodstvom 69:63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravu dramu gledali smo u posljednjih deset minuta osnovnog dijela utakmice. Osim u jednom navratu tokom četvrtine, prednost je konstantno bila na gostujućoj strani, a dvije minute prije kraja Luka Božić polaže u kontri za 83:78. Tim rezultatom ušlo se u posljednju minutu, da bi potom Mladen Jeremić najprije slobodnim bacanjima, pa potom i tricom 15 sekundi prije kraja postavio 83:83 i odveo susret u produžetak.

U dodatnih pet minuta na scenu stupa Igokein razigravač Stefan Moody, koji ubacuje prvih 11 poena domaćina u ovom periodu igre, dok je zadarski napad potpuno zakazao. Nije bilo više snage u nogama i koncentracije u glavama iscrpljenih košarkaša Zadra, pa Igokea na kraju ipak zasluženo slavi sa 100:93.

Moody s 24 te Jeremić s 19 poena bili su najbolji strijelci Igokee, dok Zadru nije pomogla ni nova sjajna Božićeva partija, koji je susret završio s 28 poena, 12 skokova, šest asistencija te 11 pretrpljenih prekršaja.

Komentari

Povezano