Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar porazom od Budućnosti zaključio godinu

U vrlo lijepoj atmosferi, pred oko 6000 gledatelja u dvorani na Višnjiku, košarkaši Zadra ugostili su Budućnost u 14. kolu ABA Lige te porazom zaključili rezultatski ipak vrlo uspješnu 2023. godinu.

Gosti iz Podgorice na pogon su Nikole Tanaskovića bolje otvorili susret, a do prvog vodstva Zadrani dolaze 34 sekunde prije konca prve četvrtine tricom Arijana Lakića uz prekršaj, koji doduše nije realizirao dodatno slobodno bacanje, a s tih se 15:14 otišlo na prvi odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon dva napada u nastavku Budućnost vraća prednost, a do iduće prilike da osjete slast vodstva Zadrani su čekali punih deset minuta, kada je početkom drugog poluvremena Patrik Jambrović pogodio za 36:35. Gosti su ponovno poveli sredinom dionice, a Zadar vraća prednost ponovno početkom posljednje četvrtine (48:47). Kada je Lovro Mazalin s pet uzastopnih poena pet minuta prije kraja postavio 54:53 očekivala se neizvjesna završnica, ali Zadrani do kraja pogađaju tek jedan ubačaj iz igre te ukupno tri poena, a Yogi Farrell s dvije trice u posljednjoj minuti odvodi Budućnost do konačnih 67:57.

Mazalin je s 13 poena bio najbolji strijelac Zadra, dok su više od ostalih kod gostiju ubacili Farrell i Tanasković – 15 odnosno 14 poena.

Komentari

Povezano