Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar razbio Cibonu na otvaranju sezone

U sjeni svih problema koji još jednu godinu u nizu muče Cibonu, danas su u Košarkaškom centru Dražena Petrovića otvorili novu sezonu HT Premijer lige protiv Zadra. Gosti iz Zadra su u utakmicu ušli kao nikad veći favoriti i od njih se očekivalo lagano odrađivanje posla. Zadar je pitanje pobjednika riješio u prvoj četvrtini nakon koje je samo održavao prednost.

U prvoj utakmici sezone Cibona zbog problema s registracijom nije moći računati na sve igrače iz prve momčadi, ali niti na trenera Jakšu Vulića pa je službeno funkciju trenera preuzeo kapetan Krešimir Radovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je ozbiljno ušao u susret i odmah poveo 11:2. Tu prednost su do kraja četvrtine samo povećavali te je prvih deset minuta završilo s čak 35:21 za Zadar.

Cibona je pokazala zube na početku druge četvrtine i serijom 9:0 došla na pet koševa zaostatka. No, Zadar se uozbiljio i s rezultatom 56:40 otišao na poluvrijeme. Goste su u prvih 20 minuta predvodili Karlo Žganec s 13 i Arijan Lakić s 11 poena.

Krajem treće čevtrtine Cibona se ponovno primaknula na osam poena razlike. Briljirao je ”trener” Radovčić koji je nakon treće dionice imao 23 poena. Zadar je uspio s dva koša u zadnjoj minuti na mali odmor otići s 14 poena prednosti.

Nije se ništa bitnije promijenilo ni u posljednjih deset minuta u kojima je Zadar potvrdio pobjedu. Na kraju je bilo 99:81 za Zadar.

Najefikasniji u redovima gostiju bili su Marko Ramljak s 19 i Lakić s 15 poena. Kod Cibone je spomenuti Radovčić imao 23 poena, dok je Ivan Perasović imao 22.

Komentari

Povezano