Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zadar razbio Split za 11. naslov košarkaškog prvaka

Opet je Zadar prvak države!

Tisuće Zadrana ka’ ludi slave, opet je Zadar prvak države stih je Zadarskih navijača koji će se mnogo puta večeras čuti od Višnjika, preko mosta, na Trgu, Kalelargi, diljem Poluotoka i ostalih zadarskih kvartova i okolnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Zadra nošeni gromoglasnom podrškom prepune dvorane Krešimir Ćosić savladali su Split s 99:62 i tako stigli do treće i konačne pobjede u finalnoj seriji HT Premijer Lige.

Od samoga su starta Zadrani nametnuli svoj ritam igre, kojeg Žuti nisu nikako mogli pratiti, pa je već nakon 16 minuta igre rezultat glasio 41:20, a do poluvremena su Zadrani prednost digli čak do +25 (51:26).

Ista priča i u drugom poluvremenu, kada zadarski košarkaši dižu prednost i sedam minuta prije kraja dolaze do najvećih +44 (82:38).

Do kraja susreta igralo se revijalno, a valja istaknuti da je četiri minute prije kraja Luka Božić stigao do triple-double učinka od 16 poena, 13 skokova i 10 asistencija, da bi potom dobio ovacije navijača pri izlasku s parketa.

Najbolji strijelac Zadra bio je Dario Drežnjak s 19 poena, a jedini dvoznamenkasti u momčadi Splita bio je Tonko Vuko s 11 ubačaja.

Zadar je tako stigao do 11. naslova prvaka u povijesti, odnosno četvrti naslov prvaka Hrvatske, drugi u posljednja tri finala zadnje tri sezone. U svome šestom mandatu na klupi Zadra, trener Danijel Jusup stigao je do prvog naslova prvaka, a do sad je s klubom iz rodnog mu grada osvojio naslov ABA Lige i tri naslova u Kupu Krešimira Ćosića.

Splitu je ovo bio deveti nastup u finalima prvenstva Hrvatske, te osmi poraz.

Luka Božić i službeno je proglašen MVP-jem finalne serije, čime je stavio šlag na tortu svone fenomenalne sezone.

Komentari

Povezano